Home » News » Oracle-aksjer faller i den største nedgangen på én dag i år

Oracle-aksjer faller i den største nedgangen på én dag i år

Aksjene i Oracle Corporation (NYSE: ORCL) hadde sin verste dag i år, og tok to uker med oppgang, etter at en Berenberg-analytiker startet dekning av programvareselskapet med en hold-rating.

Den Austin, Texas-baserte databasegiganten falt 5,2 % til $72,12 på slutten av onsdagen i New York, det største fallet på én dag siden desember. Salget i dag kommer etter at aksjen falt på tirsdag midt i en rutt i teknologiaksjer da verre enn forventet inflasjon utløste en nedsmelting i det brede markedet.

Tidligere denne uken rapporterte Oracle regnskapsmessig salg i første kvartal som økte med 18 % fra et år siden, styrket av overgangen til nettsky og oppkjøpet av helsejournalleverandøren Cerner. Inntektene var 11,4 milliarder dollar, i samsvar med analytikernes gjennomsnittlige estimat, samtidig som de la merke til at valutasvingninger reduserte inntjeningen med 8 cent per andel til 1,03 dollar.

Berenberg-analytiker Nay Soe Naing startet dekning av aksjen med en hold-rating, og la merke til at selv om Oracle ikke taper forretninger til konkurrenter, kan kunder som bestemmer seg for å gå over til cloud computing komplisere og utvide prosessen for programvareprodusenten. Mer enn halvparten av de 33 analytikerne som dekker Oracle har en hold-rating på aksjen, mens 12 anbefaler å kjøpe aksjene og fire foreslår å selge.

«En tredjedel av Oracles inntekter kom fra skytjenester; det er en overfylt plass, og en som bare blir mer og mer overfylt, sier Michael Matousek, hovedforhandler hos US Global Investors.

Matousek sa at inntjeningen kan ha “brakt inn mange høyfrekvente mennesker eller andre spillere, som kunne ha gitt likviditet for større eiere til å losse aksjer. Det skapte en mulighet til å selge, og det ser ut til at det er tilfellet på båndet i dag.»