Home » News » “Volatiliteten er tilbake”: Kevin O’Leary sier at det kan være på tide å kjøpe flere aksjer

“Volatiliteten er tilbake”: Kevin O’Leary sier at det kan være på tide å kjøpe flere aksjer

Milliardærinvestor Kevin O’Leary sier at volatiliteten er tilbake og at det kan være et godt tidspunkt å kjøpe flere aksjer.

“Det er veldig nedslående for aksjemarkedene å tape nærmere 1000 poeng i løpet av 40 minutter,” sa styrelederen i O’Shares Investments til CNBCs “Street Signs Asia” onsdag.

“Det betyr at volatiliteten er tilbake. Hvis du er en investor, er kanskje den beste tingen å gjøre her – siden du ikke kan gjette bunnen – å ta sjanser på dager som i dag og kjøpe aksjer du synes er attraktive.»

Hans kommentarer kom timer etter at den amerikanske konsumprisindeksen viste at inflasjonen i august var varmere enn forventet, til tross for en nedgang i gassprisene. Aksjene falt over hele linja og Dow-indeksen falt 1200 poeng på den verste dagen siden juni 2020, da investorer forbereder seg på flere renteøkninger fra den amerikanske sentralbanken for å hjelpe til med å tukle med stigende priser.

“Det ble antatt for bare 48 timer siden at Feds terminalrente ville være 4%. Og det vil være det maksimale når det gjelder renteøkninger, men vi er forbi det nå, sa O’Leary, med henvisning til sluttrenten, eller nivået som den amerikanske sentralbanken forventes å stoppe renteøkningene på.

“Det nivået av usikkerhet når det gjelder terminalrenter, hvor Fed vil slutte å øke, er nå offisielt ukjent. Og så det er ekstremt problematisk for markedene.» Kevin O’Leary. Styreleder, O’Shares Investments.

“Det foregår en innsats i markedet, du kan se det som volatilitet. Faktisk kan det være betydelig høyere enn 4 %,» sa han, og spådde at Fed sannsynligvis vil heve minst 75 basispunkter, mest sannsynlig et helt prosentpoeng. Han er ikke alene om den spådommen, Nomura forventer også at sentralbanken vil heve renten med 100 basispunkter neste uke.

“Det nivået av usikkerhet når det gjelder terminalrenter, hvor Fed vil slutte å øke, er nå offisielt ukjent. Og så det er ekstremt problematisk for markedene,” sa venturekapitalisten.

Inflasjonen steg mer enn forventet i august ettersom økende mat- og huslykostnader oppveide nedgangen i gassprisene, rapporterte Bureau of Labor Statistics tirsdag.

KPI, som følger en bred kurv av varer og tjenester, økte 0,1 % for måneden og 8,3 % sammenlignet med for ett år siden. Eksklusive volatile energi- og matkostnader steg KPI i august 0,6 % fra forrige måned, og 6,3 % fra året før.

Økonomien er fortsatt sterk

O’Leary sa at hoveddelen av økonomien fortsatt er robust, og at Fed vil fortsette å øke renten til de ser «en slags nedgang».

«Forbrukerøkonomien, som utgjør 65 % av økonomien, er fortsatt sterk. Sysselsettingsraten er fortsatt høy, sa han. “Og det vi trenger å se er at nedgangen.”

Matvareindeksen hoppet 0,8 % i august, og huslykostnadene, som utgjør omtrent en tredjedel av vektingen i KPI, økte med 0,7 %. Energiprisene falt 5 % for måneden, men nedgangene ble oppveid av de nevnte økningene.

O’Leary la til at markedet økte de siste tre øktene på grunn av ideen om at inflasjonen ville begynne å vise tretthet og sakte, men det skjedde ikke.

“Ingenting annet [aside from gasoline prices] ble bremset… Alt annet fortsatte å stige. Så vi er i en veldig vanskelig situasjon her, sa han.

“Vi ga opp hele tre dager med oppgang på omtrent 11 minutters handel rett ut av porten i morges.”

Boligprisene henger etter

Fallet i boligpriser ble imidlertid ikke reflektert i de siste KPI-dataene, og risikoen for at Fed overskrider fortsatt, la han til.

Boligdata i KPI tar 16 til 18 måneder å bli korrekt reflektert, og at det er en frakobling fordi bolig er en stor del av inflasjonsdata.

“Måten Fed beregner inflasjonen på er at endringen i boligprisene som har begynt å falle, ikke reflekteres i KPI-dataene,” sa han.

“Dette betyr virkelig at det er noen risikoer som Fed overskrider.”