HomeNewsPeloton-aksjer faller ytterligere -14 % på grunn av dårlig inntjening

Peloton-aksjer faller ytterligere -14 % på grunn av dårlig inntjening


Peloton Interactives investorer er i sjokk etter at selskapet går glipp av kvartalsestimater. Aksjekursen falt med mer enn -14% og er nå ned -80% på seks måneder.

En av de mest etterlengtede kvartalsrapportene denne uken var den fra Peloton – en interaktiv treningsplattform med mer enn syv millioner medlemmer. Den ble populær under COVID-19-pandemien da folk på grunn av nedstengninger ble tvunget til å tilbringe mer tid innendørs.

Men nå som COVID-19-restriksjonene er opphevet, snudde formuen raskt. Peloton-aksjer handlet over $140 på høyden av pandemien, men er nå ned -80% – og faller.

Høydepunkter for Q3 FY2022 inntekter

Peloton rapporterte sitt kvartalsresultat i dag, og aksjekursen falt mer enn -14%. Detaljene er rett og slett forferdelige – inntektsutsikter under konsensus, dårlig veiledning, kontanter som blir brent osv. Et virkelig dårlig resultat i kvartalet.

Foruten inntektskollapsen, økte utgiftene dramatisk. For eksempel vokste de totale driftskostnadene til 920 millioner dollar fra 458,6 millioner dollar i samme periode i fjor. Med andre ord, utgiftene nesten doblet seg i løpet av ett år.

Dessuten falt fri kontantstrøm – og nådde -746,7 millioner dollar fra -204 millioner dollar for samme periode i fjor. Hvis massiv fri kontantstrømforbrenning og enorme utgifter ikke er nok til å drive investorer vekk, forsvant abonnentveksten nesten – knapt 5 % QoQ.

Som et resultat økte nettotapet ganske enkelt og nådde -757 millioner dollar mot bare -8,6 millioner dollar for samme periode i fjor.

Hva sa analytikere før kvartalsresultatet?

Interessant nok var de fleste analytikere positive på Pelotons aksjer før utgivelsen. Av de 96 analytikerne som dekket aksjen, hadde 74 kjøpsanbefalinger og 19 hadde nøytrale. Kun tre analytikere har gitt en salgsanbefaling på Pelotons aksje.

I april oppdaterte to analytikere rapportene sine. Citigroup oppgraderte aksjen til å kjøpe, med et kursmål på $36/aksje, mens Telesey Advisory Group opprettholdt sin kjøpsanbefaling med et kursmål på $28/aksje.

På tidspunktet for skriving av denne artikkelen handles Peloton for $12,19/aksje, en bratt rabatt sammenlignet med Citi og Telsey. Kommer aksjekursen til å komme tilbake?

Dagens rapport sier nei.