Home » News » PepsiCos inntjening i fjerde kvartal overgår analytikeres anslag

PepsiCos inntjening i fjerde kvartal overgår analytikeres anslag

Drikkevaregiganten PepsiCo har publisert resultatet for fjerde kvartal i dag, og selskapet presterte utmerket.

PepsiCo publiserte sine resultater for fjerde kvartal 2021 tidligere i dag, og selskapets inntekter overgikk hva Wall Street-analytikere hadde forventet.

I fjerde kvartal i fjor registrerte selskapet 25,25 milliarder dollar, noe som overgikk analytikernes estimat på 24,24 milliarder dollar. Resultatet per aksje for selskapet i forrige kvartal var 1,53 dollar, som er over 1,52 dollar som markedsanalytikere hadde spådd.

Inntektene steg da den globale økonomien sakte kom ut av pandemien. Mat- og drikkegigantens nettoinntekt for forrige kvartal var 1,32 milliarder dollar, eller 95 cent per aksje. Dette er ned fra 1,85 milliarder dollar, eller 1,33 dollar per aksje registrert i samme kvartal 2020.

PepsiCos organiske inntekter økte med 11,9 % i 4. kvartal 2021, og overgikk effekten av oppkjøp og frasalg. For inneværende regnskapsår sa selskapet at det forventer en organisk inntektsvekst på 6 %.

Selskapet la til at det forventer å returnere rundt 7,7 milliarder dollar til aksjonærene innen utgangen av året. Dette vil inkludere utbytte på 6,2 milliarder dollar og tilbakekjøp av aksjer på rundt 1,5 milliarder dollar.

Til tross for de positive resultatene registrert i forrige kvartal, innrømmer selskapet at det nå merker virkningene av inflasjon på tvers av virksomhetene. PepsiCo advarte om kostnadspress for det kommende året fra stigende priser på transport og emballasje.

Aksjene i selskapet er ned med mer enn 1 % siden det amerikanske markedet åpnet for noen timer siden. Dette kommer til tross for at selskapet fikk en resultatrapport som var bedre enn forventet. Ved pressetid handles PEP til $169,84, ned med 1,22% de siste timene.

PEP presterte godt i fjor, og har steget med mer enn 20 % de siste 14 månedene. Selskapet er nå omtrent verdsatt til over 237 milliarder dollar.