HomeNewsPfizer-aksjene faller, bør du kjøpe?

Pfizer-aksjene faller, bør du kjøpe?

Mircea Vasiu

Pfizer rapporterte sine kvartalsresultater tidligere i dag, og leverte totalt sett imponerende økonomiske resultater. Aksjekursen falt imidlertid ved åpningen da guidingen ikke var i forhold til anslagene.

Pfizer fikk verdensomspennende anerkjennelse ettersom det er et av de første farmasøytiske selskapene som oppdaget og leverte en COVDI-19-vaksine. Tidligere i dag rapporterte det sine økonomiske resultater for Q4 FY2021 og presenterte generelt gode resultater. Imidlertid falt veiledningen under estimatene, og aksjekursen åpnet ned.

Likevel tok aksjekursen seg opp løpet av handelsøkten. Så, bør du tross alt kjøpe Pfizer-aksjer?

Q4 FY2022 Høydepunkter for inntekter

Pfizer rapporterte kvartalsvise inntekter på 23,8 milliarder dollar og oppfylte eller overgikk alle komponentene i den økonomiske veiledningen for 2021. Imidlertid var veiledningen for regnskapsåret 2022 litt under markedsestimatet, noe som utløste nedgangen. For eksempel forventet markedet en EPS på $6,71 i 2022, men selskapet sa at de forventer en EPS i området $6,35 og $6,55.

Hva med Pfizers verdivurdering?

Aksjekursen handles til et P/E Non-GAAP-forhold for de siste tolv månedene på 14,15, mye lavere enn sektormedianen med 31,91%. Med dagens pris er selskapet verdsatt til 297,48 milliarder dollar og har en bedriftsverdi på 307,93 dollar.

Foruten det attraktive P/E-forholdet, opererer Pfizer med en brutto fortjenestemargin på 65,41 %, høyere enn sektormedianen med 16,98 %. I tillegg betaler selskapet kvartalsvis utbytte, med et terminutbytte på 3,01 % og en utbetalingsgrad på 41,22 %.

Hva forteller det tekniske bildet?

Det tekniske bildet maner til forsiktighet. På den lyse siden kan okser hevde at aksjekursen for øyeblikket tester horisontal støtte, og dermed er dette et bra sted å kjøpe aksjen.

På den annen side kan man ikke ignorere et mulig hode- og skuldermønster. Et slikt mønster indikerer en reversering.

Pfizers aksjekurs er opp +52,38 % de siste tolv månedene, og den toppet seg på rundt $60/aksje i 2021. Wells Fargo opprettholder sin kjøpsrating på Pfizers aksjekurs med et kursmål på $65.