Home » News » Snowflake-aksjekursen stuper -22 % etter kvartalsresultatet

Snowflake-aksjekursen stuper -22 % etter kvartalsresultatet

Snowflake (NYSE:SNOW) rapporterte sine kvartalsvise økonomiske resultater i går. Aksjekursen stupte i handel etter arbeidstid på bakgrunn av salget som ble anslått å vokse i en lavere hastighet.

Et av de mest aggressive salgene fant nylig sted i gårsdagens etterhandel. Snowflake, et amerikansk selskap, som opererer i Internett-tjenester og infrastrukturindustrien, ga ut sine Q4 FY2022-resultater.

Ledelsen antydet at salget ikke ville vokse så raskt som forventet, og derfor ble bestanden stivnet. Snowflake leverte imidlertid en sterk økonomisk ytelse i kvartalet som nettopp avsluttet, og slo markedets forventninger.

Snowflakes økonomiske høydepunkter for fjerde kvartal

Investorer forventet en EPS på 0,03 dollar i kvartalet, og Snowflake rapporterte fire ganger høyere – 0,12 dollar. I tillegg nådde veksten i produktinntekter år for år tresifret territorium, opp 102 %. Videre økte nettoinntektene med 178 %, noe som viser at selskapet ekspanderer med eksisterende kunder, rundt 6 000 totalt.

Storkundenes momentum fortsetter også å vokse, ettersom Snowflake nå betjener nærmere 200 kunder som er ansvarlige for 1 million dollar eller mer i omsetning. Basert på alt det ovennevnte, reflekterer bruttomarginen på 75 % virksomhetens styrke og viser en lovende fremtid for Snowflake.

Hva sier analytikere om Snowflakes aksjekurs?

I forkant av inntjeningssamtalen hadde ingen analytiker en salgsanbefaling for Snowflakes aksjekurs. Av de 42 analytikerne som dekket aksjen, hadde 26 en kjøpsanbefaling og 16 en nøytral.

Prismålene varierer fra hus til hus, med det høyeste på $465 og det laveste $235. For en måned siden oppgraderte Morgan Stanley aksjen til kjøp, med et kursmål på $390. Det samme gjorde Loop Capital, denne gangen med et kursmål på $370.

Alt i alt, til tross for at Snowflake slo forventningene på både EPS og inntekter, ble aksjen tynget i handelen etter arbeidstid. Snowflakes inntekt er imidlertid anslått å nå 5,9 milliarder dollar innen 2026, sammenlignet med 1,2 dollar