Home » News » Sør-Koreas batteriaksjer stiger igjen etter at Tesla-aksjene steg

Sør-Koreas batteriaksjer stiger igjen etter at Tesla-aksjene steg

News Team

Batteriaksjene vinner terreng igjen i det sørkoreanske aksjemarkedet ettersom aksjene til Tesla Inc. nylig steg i det amerikanske markedet. Selv om det ikke er noen tvil om potensialet til disse aksjene, øker bekymringen for at de stiger i raskt tempo.

Aksjene til LG Energy Solution Ltd., verdens nest største batteriprodusent for elektriske kjøretøy, steg 2,5 prosent tirsdag, Samsung SDI Co. steg 1,43 prosent og POSCO Future M Co. 3,09 prosent. I det sekundære Kosdaq-markedet økte også batterimaterialelagrene med EcoPro BM Co. som steg 2,96 prosent, EcoPro Co., morselskapet til EcoPro BM, 0,53 prosent og L&F Co. 5,18 prosent.

Gitt at aksjene til Samsung Electronics Co. og SK hynix Inc. falt litt og andre industriaksjer holdt seg nesten flate, ledet batteriaksjer praktisk talt markedet, drevet av forbedret investorsentiment etter at elbilrelaterte aksjer ledet av Tesla steg opp på New York-aksjen. Bytt over natten.

Tesla-aksjen klatret 4,85 prosent til $188,87 på mandag lokal tid, og fortsatte sin oppadgående trend i fem påfølgende handelsdager. Andre elbilselskaper så også aksjene sine, med Nikola Corp. som steg 7,16 prosent og Rivian Automotive Inc. 5,64 prosent.

Ettersom innenlandske batteriaksjer, som ble oppfattet som overvurdert, har økt igjen, øker kontroversen om hvorvidt aksjene deres er på et passende nivå igjen. “Uansett hvor tydelig resultatene deres kan forutses om tre til fem år fra nå, virker det overdrevent at aksjekursene firedobles eller mer i løpet av kort tid,” sa en ikke navngitt finansiell investeringsbransje. “Den nylige nedgangen i batteriaksjer er en naturlig korreksjonsprosess.”

Kim Tae-hong, administrerende direktør i Growth Hill Asset Management, på den annen side, bemerket at katodematerialselskaper akselererer kapasitetsutvidelsen mens de sikrer bestillinger verdt minst titalls billioner av vunnet. “Vi er ikke i et stadium for å bekymre oss for en nedgang i fortjenesteveksten deres,” sa han.

Kim Hyun-soo, analytiker ved Hana Securities Co., reiste også muligheten for at innenlandske batteriselskaper vil oppnå en langsiktig vekst på grunn av styrking av miljøvennlig politikk i USA og Europa og restriksjoner som kinesiske selskaper står overfor når de kommer inn på det amerikanske markedet .

Eksperter reiste også behovet for en selektiv tilnærming til batteriaksjer med tanke på nivået på gevinstene deres på kort tid. Faktisk ser det ut til at utenlandske investorer bruker denne strategien. Utenlandske investorer kjøpte en nettoverdi på 28,8 milliarder won ($21,9 millioner) i LG Energy Solution-aksjer på tirsdag, den største blant alle aksjer. De økte også kjøpene av L&F-aksjer til 27,4 milliarder won. På den annen side var de nettoselgere av POSCO Future M, EcoPro og EcoPro BM-aksjer.

Noen foreslår til og med at investorer bør ta hensyn til katodematerialeselskapers forløperproduksjonsevner, siden forløpere er mangelvare. “I en tid da den innenlandske batteriindustrien er dedikert til å stabilisere tilførselen av forløpere, oppfattes aksjer som kan tilføre denne verdien til bedriftens verdi å ha tilstrekkelig plass til å stige ytterligere,” sa Kim.

I mellomtiden kunngjorde EcoPro BM etter at markedet stengte at de ville investere 473,2 milliarder won i fabrikken i Pohang, sør for Seoul, for å utvide produksjonen av katodeaktive materialer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/south-koreas-battery-stocks-rise-again-after-tesla-shares-surge/