Home » News » S&P 500 har steg 6 % siden Fed hevet renten, bør du selge?

S&P 500 har steg 6 % siden Fed hevet renten, bør du selge?

S&P 500 har steget siden Fed hevet federal funds-renten. Er det på tide å selge indeksen?

Etter den første renteøkningen i det som ser ut til å være starten på en innstrammingssyklus, avviste ikke Feds styreleder Jerome Powell ideen om å levere en 50bp-økning på Feds neste møte. Forhåndslastingsrenter er noe som Fed sannsynligvis ville gjort i 2022, og likevel fortsetter aksjemarkedet å prestere.

Trippelbunnmønster peker på mer oppsidepotensial

Markedet dannet et trippelbunnmønster i 4.100-4.200-området før det steg, noe som tyder på at en bunn kan være på plass. Det neste interessenivået er 4600, og en daglig stenging over det sentrale området peker på ytterligere oppside for S&P 500-indeksen.

4600 kan også fungere som trippelbunnens utringning. Hvis det er tilfelle, beregnes den målte bevegelsen ved å ta avstanden fra trippelbunnen til halskanten og projisere den til oppsiden fra halskanten. Det antyder at S&P 500-indeksen lett kan flytte ytterligere 500 poeng høyere.

Månedsstrømmer og NFP

Dette er en stor uke for aksjemarkedet av minst to grunner. For det første, på torsdag, garanterer slutten av månedsstrømmene en økning i volatiliteten. Torsdag er den siste handelsdagen i måneden.

For det andre er dette uken for lønninger utenfor landbruket. Hver første fredag i en ny måned overvåker investorer NFP som en indikator på det amerikanske arbeidsmarkedet og hva Fed kan komme til å gjøre videre.

Fed er haukisk og ønsker flere renteøkninger, men den er fortsatt dataavhengig. Fordi jobbskaping er en del av Feds mandat, reagerer markedet sterkt på eventuelle avvik fra prognosen.

Alt i alt forblir S&P 500-indeksen bud til tross for høyere inflasjon, høyere priser og krig i Europa. Investorer fortsetter å kjøpe dip, og et nytt forsøk på all-time highs bør ikke forkastes.