Home » News » Spotify avslutter sin virksomhet i Russland

Spotify avslutter sin virksomhet i Russland

Musikkstrømmeplattformen Spotify har blitt det siste selskapet som har trukket seg ut av Russland.

Spotify kunngjorde fredag at de trekker seg ut av Russland etter vedtaket av nye lover som begrenser ytringsfriheten.

Russland invaderte Ukraina for mer enn en måned siden, og den russiske regjeringen har tatt grep for å kontrollere ytringsfriheten i landet. Regjeringer over hele verden har sanksjonert mot Russland i et forsøk på å stoppe den pågående krigen.

Noen av de ledende teknologiselskapene globalt, inkludert Apple, Google og Meta, har også suspendert sin virksomhet i landet. Musikkstrømmeplattformen Spotify har blitt den siste på denne listen.

Ifølge Spotify kan de nye lovene vedtatt i Russland sette ansatte og lyttere i fare. Selskapet sa at det har til hensikt å stanse all virksomhet innen utgangen av neste måned.

I en uttalelse utstedt i dag, sa en Spotify-talsperson;

"Spotify har fortsatt å tro at det er kritisk viktig å prøve å holde tjenesten vår operativ i Russland for å gi pålitelige, uavhengige nyheter og informasjon i regionen. Dessverre setter nylig vedtatt lovgivning som ytterligere begrenser tilgang til informasjon, eliminerer ytringsfrihet og kriminaliserer visse typer nyheter sikkerheten til Spotifys ansatte og muligens til og med lytterne våre.»

Spotify er fortsatt verdens største musikkstrømmeplattform. Den er også vert for og distribuerer en rekke podcaster med politisk innhold. Selskapet trakk tidligere premiumabonnementet fra Russland, men lot russere bruke gratistjenestene.

Imidlertid vil Spotify nå stenge sine kontorer i Russland og fjerne russisk statlig medieinnhold fra sin plattform.

I tillegg til teknologiselskaper har flere banker og fastfood-selskaper som Starbucks og McDonald's sluttet å tilby sine tjenester i Russland. Selskapene som fortsetter å operere i Russland står overfor utfordringer, inkludert en svakere rubel, begrensede betalingstjenester og logistikkproblemer.