Home » News » S&P 500, Nasdaq faller mens Nvidia sliter foran inntjeningen.

S&P 500, Nasdaq faller mens Nvidia sliter foran inntjeningen.

Amerikanske aksjer var blandet i hakkete handel på mandag med teknologi som ledet nedgangene da investorer veide den nært forestående ankomsten av rentekutt og forberedte seg på en travel uke dominert av Nvidias (NVDA) resultatrapport.

Dow Jones Industrial Average (^DJI) slettet tidligere gevinster etter å ha berørt en intradag-rekord kort. S&P 500 (^GSPC) falt 0,5 %, mens teknologitunge Nasdaq Composite (^IXIC) sank 1 % da aksjene til tungvekteren Nvidia falt.

Tesla (TSLA)-aksjen falt også mer enn 3 %, noe som bidro til tap på Nasdaq og S&P 500.

Aksjene kommer av ukentlige oppganger, etter at styreleder Jerome Powell gjorde det krystallklart at Fed er klar til å svinge til å senke renten i september. De store indeksene steg alle mer enn 1 % for forrige uke.

Markedene flyttet raskt til pris i kutt på totalt 1 % innen utgangen av 2024. Men med bare tre Fed-møter igjen i året – i september, november og desember – og augustjobbrapporten som fortsatt kommer, lurer Wall Street på når og om et 0,5 % kutt er sannsynlig.

Nå er fokuset bestemt på Nvidia-inntektene – ukens festedag – som sannsynligvis vil avgjøre om markedsstemningen holder seg oppe. Hvis chipmakerens resultater på onsdag ikke oppfyller skyhøye forventninger, kan det tyne AI-handelen ytterligere, som har drevet aksjeoppgang, og i sin tur sette markedets tilbakegang fra laveste nivåer i august på prøve.

Forut er også en fredagsoppdatering på Feds politiske beslutningstakeres foretrukne inflasjonsmåler, PCE-indeksutskriften, som sannsynligvis vil bidra til rentebaneberegninger. Også på dekk er en avlesning på andre kvartals BNP torsdag.

I mellomtiden steg oljeprisene rundt 3 % etter rapporter om produksjonsstans i Libya og frykt for å eskalere Midtøsten-spenningen etter at Israel og Hizbollah startet streik. Globale benchmark Brent-oljefutures (BZ=F) steg til $80,08 per fat, mens amerikanske benchmark WTI-oljefutures (CL=F) skiftet eier til $77,19 per fat.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-nasdaq-slump-as-nvidia-struggles-ahead-of-earnings/