Home » News » Spirit Aero utnevner styremedlem Shanahan til midlertidig administrerende direktør

Spirit Aero utnevner styremedlem Shanahan til midlertidig administrerende direktør

News Team

Luftfartsleverandøren Spirit AeroSystems (SPR.N) utnevnte mandag styremedlem Patrick Shanahan til sin midlertidige administrerende direktør, med virkning umiddelbart, etterfulgt av underpresset Thomas Gentile, som har trukket seg fra styret.

Shanahan, som har sittet i selskapets styre siden november 2021, var tidligere leder hos Boeing Co (LON: BOE), Spirits største kunde.

Spirit sa at styret vil gjennomføre et søk for å identifisere en ny administrerende direktør, mens Gentile vil fortsette som konsulent i tre måneder.

Spirit-aksjene har falt 45 % siden begynnelsen av året på grunn av økonomiske vanskeligheter, inkludert en to ukers arbeidsstans ved det Kansas-baserte produksjonsanlegget, oppdagelsen av flere kostbare 737-produksjonsfeil og mer enn 200 millioner dollar i tap på Airbus og Boeing-flyproduksjonsprogrammer.

Aksjene i Spirit var ned 0,8 % før ringeklokken.

Gentile ble utnevnt til Spirits administrerende direktør i august 2016, måneder etter at han begynte i selskapet som administrerende direktør. Han hadde tilsyn med selskapet under 737 MAX-krisen og pandemien, og styrte planene for å diversifisere Spirit-inntektene med mer forsvars- og ettermarkedsarbeid.

I september sa Gentile at nåværende kontrakter med Boeing og Airbus ikke var bærekraftige på grunn av økende inflasjon og måtte reforhandles.

I løpet av en 31 år lang karriere i Boeing, ble Shanahan kjent som “Mr. Fix-It” for sin evne til å snu programmer med dårlig ytelse. Han ble satt til ansvar for 787 Dreamliner i 2008 under en vanskelig tid i utviklingen av programmet og ble Boeings senior visepresident for forsyningskjede og operasjoner i 2016.

Karrieren hans med Boeing ble avsluttet i 2017 da han ble viseforsvarssekretær. Han ble benyttet for å etterfølge Jim Mattis som forsvarssekretær i mai 2019, men trakk seg i juni 2019.

Shanahan sa i en uttalelse at han har til hensikt å stabilisere Spirits operasjoner og “optimalisere” kontantstrømmen.

“Jeg tror Spirit besitter eiendelene, kunnskapen og talentet for å tilfredsstille den ekstraordinære luftfartsetterspørselen og redusere globale forsyningskjedeutfordringer,” sa han.

Source: https://buystocks.co.uk/news/spirit-aero-names-board-member-shanahan-as-interim-ceo/