Home » News » Tesla-aksjen går høyere foran kvartalsresultatene.

Tesla-aksjen går høyere foran kvartalsresultatene.

News Team

Aksjene i Tesla (NASDAQ: TSLA) steg opp tirsdag foran elbilprodusentens resultater for første kvartal, med analytikere som forventer den laveste brutto fortjenestemarginen på mer enn seks år.

Aksjen var opp 0,7 % til $143 i førmarkedshandel i forkant av rapporten, etter børsslutt.

Administrerende direktør Elon Musk vil sannsynligvis møte skarpe spørsmål fra investorer under telefonkonferansen etter resultatet om skjebnen til den såkalte Model 2, en lavprisbil han hadde lovet i januar ville være tilgjengelig i 2025.

Reuters rapporterte tidligere denne måneden eksklusivt at Tesla hadde skrinlagt planene for modellen og skiftet fokus til å bygge en selvkjørende robotakse på den samme småbilplattformen.

Musk la først ut på sosiale medier at «Reuters lyver», men har ennå ikke identifisert noen unøyaktigheter eller avklart skjebnen til modellen. Investorer hadde et håp om salgsvekst på Model 2.

Milliardæren hadde også vært forventet å møte Indias statsminister Narendra Modi på mandag og kunngjøre store investeringer i en bilfabrikk som var forventet å produsere en liten, rimelig modell. Musk utsatte i siste liten, med henvisning til «veldig tunge Tesla-forpliktelser».

Teslas salgsvekst avtar, noe som forventes å veie tungt på tirsdagens resultater.

Bilprodusenten rapporterte tidligere denne måneden en nedgang på 8,5 % i leveranser og økende varelager. I løpet av helgen kunngjorde den det siste i en rekke priskutt globalt på Model 3, Model Y og andre modeller, noe som tærer ytterligere på marginene.

Flere analytikere forventer at Teslas årlige leveranser vil falle for første gang i 2024 etter år med tosifret vekst. Selskapet advarte i januar om at leveringsveksten ville være “spesielt lavere” i år, noe som signaliserer at priskutt ville være utilstrekkelig til å løfte etterspørselen.

Tesla-aksjene har tapt rundt 43 % så langt i år og er blant de dårligste resultatene på S&P 500-indeksen.

Wall Street forventer at Teslas bruttomargin for bilindustrien eksklusive regulatoriske kreditter vil være 15,2 %, ifølge 20 analytikere spurt av Visible Alpha, ned fra 19 % et år tidligere og den laveste siden fjerde kvartal 2017.

Analytikere ser gjennomsnittlig omsetning for mars-kvartalet ned 5,05 % til 22,15 milliarder dollar, ifølge LSEG-data.

Musk har spådd den nært forestående ankomsten av helt autonome biler i årevis, men kan fortsatt være år fra levering, gitt de bratte tekniske og regulatoriske utfordringene.

Han har også reist flere spørsmål med nylige innlegg i sosiale medier om Teslas strategi for selvkjørende kjøretøy. Musk ertet nylig en «Robotaxi-avsløring» på «8/8», som antagelig betyr august 2024, og postet senere at å gå «baller til veggen» om autonomi var et «blindende åpenbart» trekk.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-edge-higher-ahead-of-quarterly-results/