Home » News » Tesla, Meta, Microsoft og Alphabet har en travel inntektsuke; investorer håper på S&P-rebound.

Tesla, Meta, Microsoft og Alphabet har en travel inntektsuke; investorer håper på S&P-rebound.

News Team

Investorer ser på en potensiell opptur i S&P denne uken etter tre påfølgende uker med tap når den travleste uken i inntjeningssesongen starter.

De største teknologinavnene rapporterer sine kvartalsresultater denne uken, og starter med Tesla (NASDAQ: TSLA) på tirsdag, etterfulgt av Meta (NASDAQ: META) på onsdag og Microsoft (NASDAQ: MSFT) og Alphabet (NASDAQ: GOOG) på Torsdag.

Det kommer ettersom markedene har gjennomgått en korrigering på 5 % i løpet av de siste ukene, et fenomen som Jay Woods, global sjefstrateg i Freedom Capital Markets konstaterer vanligvis forekommer tre ganger årlig.

“Spørsmålet blir nå om dette er en hagesortkorreksjon eller er det noe mer i det?” spør Woods i sitt ukentlige nyhetsbrev.

Ved siden av inntektsrapporter som dominerer uken, trekkes oppmerksomheten også mot geopolitiske spenninger i Midt-Østen, virkningen av Bitcoin-halveringen og Federal Reserves interesse for måleren for personlig forbruksutgifter (PCE), favorisert for sin brede utgiftsdekning.

På den økonomiske fronten forventes PCE-indeksen, Feds foretrukne inflasjonsmål, å vise en beskjeden nedgang. Data i tråd med forventningene kan redusere utsiktene til et rentekutt innen juni, ettersom andre økonomiske indikatorer har vist motstandskraft.

Bitcoin-halveringshendelsen vekker også oppmerksomhet, historisk sett sammenfallende med betydelige økninger i kryptovalutaverdien etter hendelsen, selv om utfallene fortsatt er uforutsigbare.

Inntjeningssesongen står i sentrum. Andre store selskaper som Verizon, Visa og Boeing rapporterer, men det er Tesla som har møtt konstante utfordringer den siste tiden. Teknisk analyse indikerer kritiske støtte- og motstandsnivåer for nøkkelaksjer, med markedsreaksjoner som ofte svinger prisene uforutsigbart, spesielt i kjølvannet av inntjeningsoppfordringer.

Midt i geopolitiske spenninger, lunkne inntjeningsreaksjoner og uttalelser fra Federal Reserve, opplevde markedet sin verste uke siden oktober 2022, noe som særlig påvirket Nasdaq. Fed-tjenestemenns forsiktige holdning til rentekutt, sammen med topper i 10-årsrenten, gir usikkerhet til markedsdynamikken, spesielt når det gjelder halvlederaksjer.

Flyselskaper og helsesektoren viste motstandskraft midt i de utfordrende markedsforholdene, mens teknologiaksjer sto overfor betydelige nedturer, hovedsakelig drevet av svakhet i halvledersektoren.

Alt fortalt er markedsstemningen fortsatt lunken, uten panikk og dramatiske reverseringer som indikerer en solid bunnformasjon. Fraværet av uttalt markedsbredde-negativitet antyder en forlenget konsolideringsfase snarere enn raske reverseringer.

Disse nivåene kan tyde på en kjøpsmulighet, ifølge Woods.

“Hvis vi ikke kan gjenerobre 5000-grensen denne uken, er nok et ben lavere sannsynlig. Nedsidemål på 4800 er sannsynlige. Det ville bringe indeksen nesten jevn for året og tilbake til sine gamle motstandsnivåer før vårt siste rally,” skriver han.

“Hvis momentumet stiger til nedsiden, vil dette sannsynligvis være en stor kjøpsmulighet. Et fall på 10 % tar oss til 200-dagers glidende gjennomsnitt på 4.674. Enhver utvasking til dette nivået og under bringer oss til et flott område med støtte rundt 4600 og et flott sted for dip-kjøpere å hoppe inn.»

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-meta-microsoft-and-alphabet-headline-busy-earnings-week-investors-hope-for-sp-rebound/