Home » News » Aksjeoppgang etter salg, inntjening i fokus.

Aksjeoppgang etter salg, inntjening i fokus.

News Team

Europeiske og amerikanske aksjefutures steg etter hvert som fokus skiftet fra spenninger i Midtøsten til selskapsinntekter og økonomiske data for å få innsikt i retningen for sentralbankpolitikken.

Kontraktene på Euro Stoxx 50 klatret 0,4 % mens S&P 500-futures steg med en tilsvarende størrelsesorden etter at den amerikanske måleren registrerte sin verste uke siden mars 2023. Referanseindekser over hele Asia hentet tilbake noe av forrige ukes fall da handelsmenn trøstet seg med fraværet av ytterligere eskalering fra Iran etter Israels gjengjeldelsesangrep.

Etterspørselen etter trygge havn avtok etter at handelsmenn forrige uke ble pisket av spenninger i Midtøsten, samt haukiske kommentarer fra Federal Reserve-tjenestemenn som indikerer motvilje mot å kutte renten når som helst snart. Både olje og gull falt. En Bloomberg-dollarindeks falt 0,1 % mens avkastningen på 10-årige amerikanske statsrenter steg tre basispunkter.

“Vi ser et lettelsesopptog i gang denne morgenen ettersom geopolitisk risiko avtar,” sa Kyle Rodda, senior markedsanalytiker ved Capital.com i Melbourne. “Tiltaket gir i utgangspunktet hovedboken nå og lar markedene gå tilbake for å fokusere på makroøkonomiske og grunnleggende bedrifter.”

Fastlands-kinesiske aksjer falt da landets långivere holdt prime-rentene på lån stabile. Hang Seng-indeksen ga bedre resultater, og tiltak fra kinesiske myndigheter for å styrke byens status som et finansielt knutepunkt ga et ekstra løft.

Asiatiske brikkeaksjer falt mandag etter at Nvidia falt 10 % i den amerikanske økten, noe som bidro til et fall på mer enn 2 % i Nasdaq 100.

Investorer rekalibrerer posisjonene sine etter at en solid serie med amerikanske data tvang Fed til å stille klokken på sitt første rentekutt. Datautskrifter senere i uken vil sannsynligvis bidra til å finpusse politiske spill, med både vekst i USA og Feds foretrukne mål på inflasjon.

Investorer må også absorbere en heftig liste av statsauksjoner, en stor test på om avkastningen har nådd toppen for året.

Høyere enn ventet renter midt i vedvarende inflasjon oppfattes som den største trusselen mot finansiell stabilitet blant markedsaktører og observatører, sa Fed i sin halvårlige Financial Stability Report publisert fredag.

Mer enn halvparten av “Magnificent Seven”-gruppen av teknologiske megacaps vil rapportere inntjening denne uken – noe som lar investorer spørre seg om disse firmaene kommer til å leve opp til de høye forventningene som er satt til kunstig intelligens. “Ikke desto mindre kan dette gi markedsdeltakere muligheten til å se etter eventuelle tegn på svakhet i rally for å selge ripen.”

“Denne uken vil presentere en rekke store teknologiinntekter, som har en tendens til å knuse inntjeningsforventningene,” sa Jun Rong Yeap, en markedsstrateg hos IG Asia.

Fortjenesten for de syv største vekstselskapene i S&P 500 – Apple Inc., Microsoft Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Nvidia , Meta Platforms Inc. og Tesla Inc. – er på vei til å øke med 38 % i første kvartal, ifølge Bloomberg Intelligence. Når de ekskluderes, forventes resten av referanseindeksens fortjeneste å krympe med 3,9 %.

Andre steder denne uken er det ventet inflasjonsmålinger i Australia og Malaysia. Bank Indonesia vil gi en politisk beslutning akkurat som valutaen kommer under press, mens inntjening på global vekst klokkevær Caterpillar er grunn.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-rebound-after-selloff-earnings-in-focus/