Home » News » Tesla-aksjen oppnår 10. dag med oppgang på rad ettersom investorer ser vekstpotensialet.

Tesla-aksjen oppnår 10. dag med oppgang på rad ettersom investorer ser vekstpotensialet.

News Team

Teslas aksje (TSLA) lukket opp rundt 4% på tirsdag, og sikret sin tiende dag på rad med oppgang.

De positive grepene betyr at Tesla har slettet alle tapene sine hittil i år, med aksjen opp rundt 5 % siden starten av året. Aksjene har også steget rundt 75 % siden de nådde 52 ukers laveste nivå i april.

Analytikere har kreditert selskapets kjøretøyproduksjon og leveringstall i andre kvartal, som slo Wall Street-forventningene, sammen med momentum rundt Teslas kunstig intelligens-virksomheter.

– Plutselig verdsetter markedet vekstpotensialet for Tesla, sier Seth Goldstein, aksjestrateg i Morningstar, til Yahoo Finance. “Kvartalsleveransene overrasket til nedsiden, så markedet antok en lavere vekstrate, og det er derfor vi har sett den store oppgangen.”

Tesla er satt til å rapportere sine neste kvartalsresultater 23. juli etter at markedet stenger. Det har ertet utviklingen av rimeligere elektriske kjøretøy, som investorer ser på som en annen nøkkelkatalysator for vekst.

Men Goldstein sa at selskapet vil måtte legge ut en “solid, konkret tidslinje” når det kommer til utrullingen av disse bilene, som selskapet tidligere sa kunne skje så snart som 2025.

“Vi må se at det blir møtt eller presset opp tidligere slik at [Wall Street] kan anta at Tesla vil se en andre bølge av leveringsvekst som starter i 2026,” sa han. “Så lenge den fortellingen forblir intakt, tror jeg at aksjen vil være OK. Men hvis det blir presset ut eller hvis ledelsen høres mer usikker ut om det kommer til å skje, så tror jeg vi kan se aksjen vakle.”

Utenom inntjening og leveranser vil investorer også være på utkikk etter en annen vekstmulighet: robotakse. Selskapet skal avsløre sin etterlengtede robotaxi 8. august.

Teslas aksjer falt i første halvdel av året etter at dens finansielle rapport for fjerde kvartal gikk glipp av både topp- og bunnlinjen. Et fall på 9 % fra år til år i kjøretøyleveranser i første kvartal sendte aksjene enda lavere da investorer stilte spørsmål ved elbilprodusentens skyhøye verdivurdering og etterspørselen som fortsatt er igjen i USA.

Rett etter leveringsmisset kuttet selskapet mer enn 10 % av ansatte. Den gang kategoriserte analytikere oppsigelsene som et “illevarslende signal” for hva som kommer.

Konkurranse i utlandet fra kinesiske elbilprodusenter, inkludert Lucid (LCID), Li Auto (LI), Nio (NIO) og XPeng (XPEV) har også fungert som et betydelig overheng, og har ført til en priskrig som har tvunget Tesla til aggressivt å kutte prisene for å konkurrere.

Shortselgere har hopet seg inn i navnet som et resultat – men de har nå blitt knust av det nylige rallyet.

“Shortselgere har vært opp og ned i dette navnet i løpet av de siste par årene. Det var nummer 1 kort i markedet. Nå er det nr. 4 bak … Nvidia (NVDA), Apple (AAPL) og Microsoft (MSFT),» sa Ihor Dusaniwsky til S3 Partners til Yahoo Finance tirsdag. “Men dette er som OG-shorts. Alle er fortsatt i det.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-notches-10th-consecutive-day-of-gains-as-investors-eye-growth-potential/