Home » News » Tesla-aksjen stiger etter prisstigning på Model Y i USA og Europa.

Tesla-aksjen stiger etter prisstigning på Model Y i USA og Europa.

News Team

Aksjene i Tesla (NASDAQ: TSLA) steg nesten 7 % på mandag etter at bilprodusenten annonserte prisøkninger for sine Model Y-elbiler i enkelte europeiske land og USA.

Tesla sa at prisene på deres Model Y-kjøretøyer vil økes med omtrent €2 000 (omtrent R41 343) i enkelte europeiske land fra og med 22. mars, ifølge en uttalelse fra selskapet lørdag. Den hadde på fredag kunngjort prisøkninger for alle Model Y-biler i USA med $1000 (R18,993) med virkning fra 1. april.

Tesla-aksjene steg så høyt som $174,72, opp nesten 7%, mandag etter kunngjøringene, noe som gjør den til den største prosentvise daglige gevinsten på mer enn en måned etter å ha falt i to uker. Aksjen er nå på vei for sin andre dag på rad med oppgang etter å ha falt til et nesten 10-måneders lavpunkt forrige uke. Den var sist opp 6,3 % til $173,92.

“I lys av vedvarende høy Model Y-beholdning ser vi på Teslas forhåndsvisning av fremtidige prisøkninger som et forsøk på å øke salget denne måneden, snarere enn et tegn på solid etterspørsel,” sa Deutsche Bank-analytikere ledet av Emmanuel Rosner i et investornotat mandag. .

Medianestimatet for de 49 analytikerne som for tiden dekker Teslas aksjer er $193, ned fra $211,50 for en måned siden, og deres gjennomsnittlige anbefaling er “hold”, ifølge LSEG-data.

Goldman Sachs-analytikere kuttet sitt 12-måneders kursmål på Teslas aksjer til $190, ned fra $220, med henvisning til hindringer for rampen i Model 3-produksjonen og en produksjonsstans ved gigafabrikken i Berlin etter et brannattentat.

Teslas salg vil også bli påvirket av reduserte subsidier for elbiler i Europa, økende konkurranse i Kina – som er selskapets nest største marked etter USA – og avtagende etterspørsel, skrev analytikeren ledet av Mark Delaney i et investornotat søndag.

“Selv om vi fortsetter å tro at Tesla er godt posisjonert for langsiktig vekst gitt sin sterke posisjon i elbil- og ren energimarkedene … tror vi at mykere elbilmarkedsforhold på kort sikt tynger inntjeningen,” sa analytikeren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-shares-gain-after-model-y-price-hike-in-us-and-europe/