Home » News » Wall Street ender høyere, investorer sjonglerer Fed-nerver med AI-entusiasme.

Wall Street ender høyere, investorer sjonglerer Fed-nerver med AI-entusiasme.

News Team

Wall Streets hovedindekser stengte høyere på mandag, med megacap-vekstaksjer som Alphabet og Tesla som støttet et oppsving i teknologitunge Nasdaq mens investorer også ventet spent på den amerikanske sentralbankens møte denne uken.

Googles foreldrealfabet ga et betydelig løft til markedet etter en medierapport om at Apple (NASDAQ: AAPL) er i samtaler om å bygge Googles Gemini AI-motor inn i iPhone.

Dette støttet kommunikasjonstjenestesektoren, som endte opp med nesten 3 %, og førte til fremgang blant de 11 store S&P 500-sektorene etter å ha nådd det høyeste nivået siden september 2021.

Tesla-aksjen (NASDAQ: TSLA) endte opp med 6,3 %, noe som førte til S&P 500 prosentvise gevinster etter at elbilprodusenten sa at den snart ville øke prisen på Model Y EV-er i deler av Europa.

Nvidia-aksjen (NASDAQ: NVDA) økte med 0,7 %, men lukket godt under sesjonshøyden. Plakatbarnet med kunstig intelligens startet sin årlige utviklerkonferanse da investorer ventet på nye brikkekunngjøringer fra administrerende direktør Jensen Huang.

Investorer ble revet mellom entusiasme om utsiktene for AI i teknologisektoren og bekymringer foran Federal Reserves policyoppdatering onsdag, ifølge Lindsey Bell, sjefstrateg ved 248 Ventures i Charlotte, North Carolina.

“Dette er et marked som virkelig ønsker å holde på fartshandelen, men det som virkelig tynger investorenes sinn er hva som skjer med Fed denne uken,” sa Bell.

“Markedet sitter komfortabelt med det første kuttet som kommer i juni eller juli, men er ikke helt sikker på at det vil være tilfelle. Spørsmålet er om det blir presset ut ytterligere.”

Dow Jones Industrial Average steg 75,66 poeng, eller 0,20 %, til 38 790,43, S&P 500 steg 32,33 poeng, eller 0,63 %, til 5 149,42 og Nasdaq Composite fikk 130,27 poeng, eller 0,418, 0,482 %, eller 0,482 %.

Nasdaq knipset tre dager med tap på rad.

Philadelphia Semiconductor-indeksen ga opp gevinster for å avslutte dagen praktisk talt uendret, mens S&P 500-teknologiindeksen endte opp 0,5 %.

Av S&Ps 11 hovedsektorer var de svakeste rentefølsomme eiendommer og helsetjenester, med begge ned 0,02 %.

Sterkere enn ventet inflasjonstall har fått handelsmenn til å revurdere når og med hvor mye beslutningstakere vil senke rentene i år, med handelsmenn som trekker tilbake sannsynligheten for et rentekutt i juni til rundt 51 % fra rundt 71 % for bare en uke siden, ifølge CME FedWatch-verktøyet.

Hvis Fed skulle ha en haukisk tone når politikkmøtet avsluttes på onsdag, kan dette presse aksjene.

“Det faktum at vi er oppe i dag gir investorer en mulighet til å ta profitt foran Fed, som er mer sannsynlig å skuffe enn å støtte den nylige oppgangen i risikoaktiva,” sa Sameer Samana, senior global markedsstrateg ved Wells Fargo Investment Institute i Charlotte.

Goldman Sachs sa mandag at de nå forventer tre rentekutt i 2024, sammenlignet med fire forventet tidligere, etter at inflasjonen kom litt fastere enn forventet.

“Med markedet nær de siste høydepunktene, er det veldig vanskelig å se hva som kan gi en oppsidegnist herfra. Det er ikke vanskelig å forestille seg de tingene som kan forårsake skuffelse,” sa Samana og siterer Fed og høye verdivurderinger for teknologiaksjer.

Børsoperatøren Nasdaq sa at den løste et problem knyttet til tilkobling og aksjeordrer som hadde påvirket tidlig handel i mer enn to timer på mandag.

USA-noterte aksjer i Xpeng la til 1,9 % på planene sine om å lansere et billigere EV-merke midt i hard priskonkurranse.

Boeing (NASDAQ: BOE) endte ned 1,5 % etter en medierapport om at en føderal storjury i Seattle utstedte en stevning til flyprodusenten over utblåsningen i luften av en Boeing-dørplugg på en Alaska Airlines-flyvning 5. januar.

Super Micro Computer, som sluttet seg til S&P 500 på mandag, ga opp tidligere oppganger for å stenge ned 6,4 %, noe som gjør den til den største prosentvise nedgangen på dagen i referanseindeksen.

Aksjen, som har steget rasende nylig på spill den ville ha nytte av AI, er imidlertid fortsatt opp med mer enn 252 % hittil i år.

Avanserende emisjoner overgikk nedgangene med et forhold på 1,17 til 1 på NYSE hvor det var 224 nye topper og 58 nye nedturer.

På Nasdaq steg 1.905 aksjer og 2.400 falt ettersom fallende emisjoner overgikk fremgangerne med et forhold på 1,26 til 1.

S&P 500 postet 41 nye 52-ukers topper og ett nytt lavpunkt, mens Nasdaq registrerte 102 nye topper og 131 nye bunnfall.

På amerikanske børser skiftet 11,16 milliarder aksjer eier sammenlignet med gjennomsnittet på 12,41 milliarder for de siste 20 øktene.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-ends-higher-investors-juggle-fed-nerves-with-ai-enthusiasm/