HomeNewsTesla faller på Musks Twitter-avtale: her er hva grafene signaliserer

Tesla faller på Musks Twitter-avtale: her er hva grafene signaliserer

Mircea Vasiu

Tesla faller mer enn -8% på at Elon Musk finansierer Twitter-oppkjøpet via et marginlån. Så hva signaliserer den tekniske analysen?

I et forbløffende hendelsesforløp aksepterte Twitter Elon Musks tilbud om å ta selskapet privat etter at den rikeste mannen på planeten la fram detaljene rundt sin finansieringsplan. Mens Twitter-aksjonærer kan være fornøyde, ettersom de vil motta en høyere pris enn aksjen ble handlet for i kunngjøringsøyeblikket, har Tesla-aksjonærene grunn til å være bekymret.

Det viste seg at Elon Musk lånte mer enn 12 milliarder dollar for å sikre finansiering av Twitter-avtalen. Mer interessant, han gjorde det via et marginlån sikret ved å pantsette Tesla-aksjer.

Mer presist lovet Elon Musk Tesla-aksjer verdt rundt 62 milliarder dollar for å sikre lånet. Hvis Teslas aksjekurs faller med 43%, vil bankene begynne å selge aksjer ettersom Elon Musk bokstavelig talt vil motta en margin call.

Margin call-nivået er $570, og Teslas aksjekurs handlet til $909/aksje på tidspunktet for skriving av denne artikkelen.

Teslas aksjekurs svikter ved dynamisk motstand

Fra et teknisk analyseperspektiv ser aksjekursen også bearish ut. 1200 dollar viste seg å være vanskelig å overgå, og aksjekursen ble avvist ved dynamisk motstand.

På det nåværende nivået er det ingen meningsfull støtte i sikte før $700-området. Dette er et område hvor aksjekursen snudde i 2022, og man bør ikke bli overrasket over å se at markedet tester sin styrke igjen.

Den meteoriske økningen i Teslas aksjekurs under COVID-19-pandemien kan ha stoppet opp. Hvis bjørner presser den gjennom støttenivået på $700, er det usannsynlig at markedet ikke vil teste $570, tatt i betraktning at alle vet ugyldighetsnivået der bankene vil begynne å selge for å dekke Elon Musks lån.