Home » News » Topp 3 forbrukeraksjer å kjøpe i forkant av en mulig økonomisk nedgang

Topp 3 forbrukeraksjer å kjøpe i forkant av en mulig økonomisk nedgang

Federal Reserve i USA har gitt uttrykk for sine intensjoner om aggressivt å øke fondsrenten, selv med fare for en økonomisk nedgang. Så hvilke forbrukeraksjer bør du kjøpe?

Bedrifter i forbrukervaresektoren leverer varer og tjenester som er en nødvendighet for forbrukerne. Mat, drikke, husholdningsprodukter og personlige produkter er bare noen få eksempler.

Forbrukervarer favoriseres av investorer som forventer en økonomisk nedgang. Fordi varene og tjenestene levert av selskapene i sektoren er en nødvendighet, har deres aksjer en tendens til å bli mindre påvirket av en økonomisk nedgang.

Federal Reserve har allerede hevet renten og forbereder seg på å stramme inn pengepolitikken ytterligere, selv med fare for å påvirke økonomisk vekst. Så hvilke er de beste forbrukeraksjene å kjøpe i forkant av en mulig økonomisk nedgang?

Her er tre navn å vurdere: Procter & Gamble, Kroger og Colgate-Palmolive.

Procter & Gamble

Procter & Gamble er et av de ledende selskapene innen forbrukervaresektoren. Selskapet selger personlige produkter og er et av de sterkeste merkene på kloden.

Som et utbyttebetalende selskap har Procter & Gamble økt sin årlige utbetaling til aksjonærene de siste 65 årene på rad. Dessuten er 50-års utbyttevekst 5,48 %.

Procter & Gambles aksjekurs har steget over 20 % i løpet av de siste tolv månedene og er flat YTD.

Kroger

Kroger er en matvareforhandler i USA. Selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin på 22,72 %, mindre enn medianen for sektoren, og markedsverdien overstiger 41 milliarder dollar.

Kroger er også et utbyttebetalende selskap, med terminutbytte på 1,48 %. Krogers aksjekurs har steget mer enn 25 % YTD og over 50 % de siste tolv månedene.

Colgate-Palmolive

Colgate-Palmolive er et annet representativt selskap som er aktivt i forbrukervaresektoren. Det selges forbrukerprodukter, og aksjekursen er relativt flat de siste tolv månedene.

Colgate-Palmolive betaler også utbytte, og brutto fortjenestemargin for de siste tolv månedene overstiger sektormedianen med 74,49 %.