HomeNewsTeslas autopilotfunksjon er under etterforskning

Teslas autopilotfunksjon er under etterforskning

Hassan Maishera

Reguleringsbyråer ser for tiden på en autopilot introdusert av elbilprodusenten Tesla.

Mediet Bild am Sonntag har rapportert at Kraftfahrt-Bundesamt (Federal Motor Transport Authority) for tiden undersøker Teslas autopilotfunksjon.

Tesla introduserte nylig det automatiske filskiftesystemet, kjent som Autopilot, i et forsøk på å gjøre kjøretøyene enda mer effektive.

Det tyske reguleringsbyrået ser imidlertid på funksjonen for å finne ut om den er trygg å bruke på tyske veier. Rapporten la til at myndighetene er i samtaler med sine kolleger i Nederland angående den nylige oppgraderingen.

Nederland sitt kjøretøybyrå er ansvarlig for å godkjenne kjøretøybruk over hele Europa. For øyeblikket er det ingen kommentarer fra Tesla eller den tyske føderale motortransportmyndigheten.

Denne siste utviklingen er ikke en isolert forekomst, med Teslas nyeste funksjon som står overfor økende gransking rundt om i verden etter en rekke dødsulykker.

National Highway Traffic Safety Administration i USA startet sin andre etterforskning av en potensiell autopilotfeil forrige uke. Dette kommer etter klager fra brukere av phantom breaking når de er i høy hastighet.

Aksjene til Tesla er ned med mer enn 2 % siden det amerikanske markedet åpnet for noen timer siden. På pressetidspunktet handles TSLA til $856,98 ettersom den har tapt mer enn 19 poeng så langt i dag.

Selskapets aksjekurs har gått betydelig dårligere siden starten av året. Hittil i år har TSLA mistet over 28 % av verdien. Aksjen startet året med å handles for rundt $1200 per aksje, men står for tiden rundt $850 per aksje.

I forrige måned lanserte den tyske føderale motortransportmyndigheten en egen undersøkelse av mulige sikkerhetsrisikoer knyttet til berøringsskjermen i midtkonsollen til ulike Tesla-modeller. Hvis undersøkelsene fortsetter, kan Teslas aksjer lide ytterligere tap i løpet av de kommende ukene og månedene.