HomeNewsTirsdagens markedsoppsummering: Fem aksjer skaper overskrifter

Tirsdagens markedsoppsummering: Fem aksjer skaper overskrifter

Ruchi Gupta

  • Chipotle ønsker å utvide sine restaurantplasser
  • Pfizer presenterer blandede Q4-resultater
  • Harley-Davidson produserer inntjeningsoverraskelse
  • Peloton kunngjør ny administrerende direktør
  • BP kunngjør program for tilbakekjøp av aksjer

Chipotle Mexican Grill ønsker å utvide lokasjoner i Nord-Amerika

Aksjen i Chipotle Mexican Grill Inc. (NYSE: CMG) steg 10 % timer etter de annonserte rekordresultatene for fjerde kvartal 2021. Restaurantkjeden ønsker å utvide sitt nordamerikanske fotavtrykk til mer enn 7000 lokasjoner.

Selskapet hadde justert inntjening per aksje på 5,58 dollar på en omsetning på 1,96 milliarder dollar, en økning på 22 % fra år til år. FactSet-undersøkelsen hadde bedt om en inntjening på $5,25 og inntekter i tråd med det selskapet la ut.

Pfizer kunngjør blandede resultater for fjerde kvartal 2021

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) rapporterte et resultat på 1,08 dollar per aksje i 4. kvartal 2021, og toppet analytikernes anslag på 0,88 dollar per aksje. Selskapet rapporterte en omsetning på 23,8 milliarder dollar som mangler på estimater på 24,7 milliarder dollar. Inntektsveksten i 4. kvartal ble drevet av operasjonell vekst minus Commimaty og Paxlovoid-bidrag.

For hele året hadde Pfizer justert inntjening på 4,42 dollar per utvannet aksje på en omsetning på 81,3 milliarder dollar, noe som representerer en økning på 92 % fra år til år.

Peloton kunngjør ny administrerende direktør

Peloton Interactive Inc. (NASDAQ: PTON) hoppet 20 % etter å ha annonsert Barry McCarthy som sin nye administrerende direktør med virkning fra 9. februar 2022. Denne kunngjøringen maskerte dårlige nyheter som inkluderte dårlige resultater for andre kvartal 2022 og en bearish utsikt.

Andre utviklinger inkluderte nyheter om at giganter som Nike og Amazon er interessert i å kjøpe opp treningssykkelprodusenten. Wedbush-analytiker Dan Ives forventer at Apple vil delta i budgivningen på Peloton. Ives mener at Peloton kan selges nå som tidligere administrerende direktør Foley er byttet ut.

BP kunngjør program for tilbakekjøp av aksjer for 1,5 milliarder dollar

BP Plc (NYSE: BP) steg etter å ha publisert solide resultater for fjerde kvartal 2021 og kunngjort et tilbakekjøpsprogram på 1,5 milliarder dollar. Selskapet er forpliktet til å øke aksjonæravkastningen, og i tillegg til aksjetilbakekjøpsprogrammet erklærte selskapet også et kvartalsvis utbytte på $0,0546 per aksje.

Underliggende RC-fortjeneste var 12,82 milliarder dollar.

Harley-Davidson genererer overraskende inntekter og resultat for fjerde kvartal

Aksjene i Harley-Davidson Inc. (NYSE: HOG) steg nesten 15 % da motorsykkelselskapet annonserte et uventet overskudd for fjerde kvartal. Nettoinntekten var 21,6 millioner dollar eller 0,14 dollar per aksje, og på justert basis tjente selskapet 0,15 dollar per aksje.

I Q4 hadde selskapet en omsetning på 1,016 milliarder dollar relativt eller 725 millioner dollar for et år siden. Analytikere i FactSet-undersøkelsen hadde spådd et tap per aksje på 0,32 dollar på en omsetning på 669 milliarder dollar.