Home » News » Topp 3 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedene

Topp 3 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedene

De to første handelsdagene brakte ingen kritiske hendelser for aksjemarkedene, hovedsakelig drevet av resultatrapportene. Hva med resten av handelsuken? Her er tre rapporter som kan flytte aksjemarkedet: råoljelagre, amerikansk inflasjon og Storbritannias BNP.

Forrige uke var de to sentralbankene i Europa (dvs. Den europeiske sentralbanken og Bank of England) ansvarlige for økende volatilitet i valutaen og aksjemarkedet. Som sådan kommer det ikke som noen overraskelse at de to første handelsdagene i uken var roligere.

Imidlertid bør kurshandlingen ta seg opp i løpet av resten av handelsuken. Her er tre økonomiske hendelser/rapporter å vurdere: råoljelagre, amerikansk inflasjon og Storbritannias BNP.

Råoljelagre

WTI-råoljeprisen handlet nylig over $93/fat, og nå er utsiktene til $100/fat nærmere enn noen gang. Høyere energipriser er ansvarlig for den kraftige utviklingen i inflasjonen og inflasjonsforventningene, og dermed ansvarlig for sentralbankenes haukiske holdning.

Senere i dag viser råoljelagrene endringen i antall fat råolje holdt på lager den siste uken av kommersielle firmaer. Høyere enn forventet varelager er bearish for olje; lavere er bullish.

Aksjemarkedet bryr seg på grunn av utviklingen i oljeprisen. Varelager kan flytte oljemarkedet og dermed indirekte påvirke aksjemarkedet også.

Amerikansk inflasjon

Den amerikanske inflasjonen eller KPI er handelsukens viktigste begivenhet. Det forventes å ha en sterk innvirkning på aksjemarkedsprisene på grunn av implikasjonene på neste Feds trekk.

Federal Reserves marsmøte truer stort. Markedet anslår en renteøkning på 25 basispunkter, men røster krever et sterkere trekk fra Fed, hovedsakelig fordi inflasjonen går i mye høyere takt enn Feds mål.

For morgendagens rapport er prognosen at prisene på varer og tjenester fortsatte å stige i januar med 0,4 % MoM. Hvis vi ser en høyere KPI, kommer aksjemarkedet under press da Fed blir sett på som en av de mest aggressive sentralbankene når det gjelder å heve renten i år.

Storbritannias BNP

Sist, men ikke minst, har Storbritannias foreløpige BNP betydning for britiske aksjemarkedshandlere. Den foreløpige utgivelsen er den viktigste fordi den utgis tidligst, og derfor har den en mer betydelig innvirkning på markedet.

Forventningene er at Storbritannias BNP vokste med 1,1 % i siste kvartal. Eventuelle avvik fra prognosen bør påvirke FTSE 100-indeksen.