HomeNewsTopp 4 forbrukeraksjer å kjøpe i april

Topp 4 forbrukeraksjer å kjøpe i april

Mircea Vasiu

Forbrukerbedrifter selger mat, drikkevarer, husholdningsprodukter og personlige eiendeler. Avkastningskurven er invertert, så hvilke er de beste forbrukeraksjene å kjøpe nå?

Forbrukerselskaper har en tendens til å være ikke-sykliske, og tilbyr dermed pålitelighet til investorer. Fordi de selger produkter som er nødvendige for daglig bruk, reagerer ikke bedrifter som selger forbruksvarer på endringer i konjunktursyklusen i samme grad som andre selskaper gjør.

I går snudde rentekurven i USA, noe som utløste resesjonsfrykt i markedet. Historisk sett har avkastningskurveinversjonen alltid gått foran en resesjon.

Så hvilke er de beste konsumaksjene å kjøpe når avkastningskurven snur? Her er fire selskaper å vurdere: Archer-Daniels-Midland, Walmart, General Mills og Kroger.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland er et av de største selskapene innen landbruksprodukter. Det selger landbruksvarer og -produkter over hele verden og vil dra nytte av den nåværende økningen i matvareprisene.

Selskapet er eid av institusjoner som eier nærmere 80 % av de totale utestående aksjene, etterfulgt av allmennheten og andre enkeltpersoner og innsidere.

Archer-Daniels-Midland betaler utbytte, og aksjekursen har steget nærmere 30 % YTD. I løpet av de siste 5 årene har aksjen nesten doblet seg i pris.

Walmart

Walmart driver supermarkeder og supersentre i USA og internasjonalt. Det er et av selskapene med lengst utbyttebetalende historie i USA.

I tillegg har den økt sitt årlige utbytte de siste 48 årene, og terminutbyttet er 1,52 %.

Nesten alle analytikere som dekker Walmarts aksjekurs har en kjøpsanbefaling – 57 av 64. Resten er stort sett nøytrale, og 1 analytiker har gitt en salgsanbefaling. Senest opprettholdt Morgan Stanley sin kjøpsvurdering med et kursmål på $165/aksje.

General Mills

General Mills er et amerikansk utbyttebetalende selskap som opererer i industrien for pakket mat og kjøtt. Det selger merkevarer knyttet til forbrukermat over hele verden, og EBIT-marginen de siste 12 månedene er høyere enn sektorens median på 83,74 %.

Kroger

Kroger er en forhandler i USA som betaler utbytte med et terminutbytte på 1,49 %. Det har økt utbyttet de siste 15 årene, og aksjekursen har steget 27,78 % YTD.