Home » News » Topp 4 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedene denne uken

Topp 4 økonomiske hendelser som kan flytte aksjemarkedene denne uken

Fire økonomiske begivenheter å vurdere denne uken, da de har potensial til å flytte de amerikanske og europeiske aksjemarkedene.

Uken fremover har startet med en blandet tone for de amerikanske aksjemarkedene. Mens NASDAQ 100 har steget 0,54 % så langt i løpet av handelsdagen, har Dow Jones-indeksen tapt omtrent det samme, mens S&P 500 handles flatt.

Men uken er lang og vil bli preget av viktige økonomiske hendelser med potensial til å flytte aksjemarkedene på begge sider av Atlanterhavet. Her er fire økonomiske data å holde øye med:

  • Kjerne PCE-prisindeks
  • ADP Non-Farm Employment Change
  • Europeiske produksjonsdata
  • Lønninger utenfor landbruket

Kjerne PCE-prisindeks

Alle tenker på inflasjon i disse dager ettersom prisene på varer og tjenester stiger overalt. I USA nådde inflasjonen det høyeste nivået på fire tiår, og den vil fortsette å stige i det minste på kort til mellomlang sikt.

På den siste handelsdagen i måneden vil februars kjerne-PCE-prisindeks bli utgitt. Dette er Feds favorittindikator for å måle inflasjon og dermed viktig for finansmarkedsaktører. Prognosen er at indeksen vil stige med 0,4 % etter 0,5 % forrige måned, og ethvert avvik fra prognosen vil påvirke markedene sterkt.

ADP Non-Farm Employment Change

En dag tidligere vil markedsaktørene få den første ledetråden om utviklingen i arbeidsmarkedet i februar. ADP viser den private sektorens evne til å skape arbeidsplasser, og arbeidsmarkedet virker for tiden ganske stramt.

Europeiske produksjonsdata

Europeiske produksjonsdata kommer på fredag, og anslaget er at Final Manufacturing PMI holder seg på samme nivå – 57. Dette er viktige data for europeiske markeder fordi produksjons-PMI er en ledende økonomisk indikator.

NFP

Endelig kommer rapporten fra NFP eller Non-Farm Payrolls på fredag. Markedet forventer at den amerikanske økonomien la til 485 000 jobber i februar, etter 678 000 i de foregående månedene.

Like viktig vil være arbeidsledighetsraten, utgitt på samme tid, samt eventuelle revisjoner av tidligere data.