Home » News » Topp 4 reise- og turismeaksjer midt i en sterk sektoroppgang i 2022

Topp 4 reise- og turismeaksjer midt i en sterk sektoroppgang i 2022

Reise- og reiselivssektoren er spådd å vokse i 2022 og overgå nivåene før pandemien. Her er fire aksjer å kjøpe midt i den forventede oppgangen: Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation og Delta Air Lines.

World Travel and Tourism Council (WTTC) ga ut en pressemelding for omtrent en uke siden om at den amerikanske reise- og reiselivsindustrien vil overstige pre-pandeminivåene i 2022. Den sterke oppgangen WTTC forventer er bullish for reise- og turismeaksjer som f.eks. Expedia, Hilton Worldwide Holdings, Carnival Corporation og Delta Air Lines.

I følge WTTC-undersøkelsen er USAs reise- og turismeutgifter anslått å nå 1,1 billioner dollar i 2022, 11,3 % høyere enn nivåene før pandemien. Dessuten vil internasjonale reiseutgifter i USA overstige 150 milliarder dollar, noe under 2019-nivåene.

Expedia

Expedia (NASDAQ:EXPE) hoppet nylig til en ny all-time high da selskapet rapporterte et lønnsomt 4. kvartal 2021. Aksjekursen har vært på en bullish trend siden august 2021. På slutten av året dannet den et gyllent kryss. 

Et gyllent kryss dannes når 50-dagers glidende gjennomsnitt krysser over 200-dagers, og utløser et bullish signal fra et teknisk analyseperspektiv. Expedia betaler ikke utbytte, og de opererer med en brutto fortjenestemargin de siste tolv månedene på 82,30 %.

Hilton Worldwide Holdings

Aksjekursen til Hilton Worldwide Holdings (NYSE:HLT) har økt med mer enn 35 % i løpet av de siste tolv månedene med gjenoppretting av reise- og reiselivssektoren. Selskapet opererer med en brutto fortjenestemargin på 71,08 %, og med dagens aksjekurs er markedsverdien 42,21 milliarder dollar.

Carnival Corporation

Carnival Corporation (NYSE:CCL) er et av reiselivs- og reiseselskapene som er mest berørt av COVID-19-pandemien. Cruiseindustrien stoppet opp under pandemien, og påvirket bransjeaktørenes lønnsomhet.

Men når investorer ser forbi Omicron, vil industrien komme tilbake. Carnival forventes å ha alle cruise fra USA i gang innen sommeren, og aksjen handles nesten flatt sammenlignet med samme periode i fjor.

Delta Air Lines

COVID-19-pandemien påvirket også flyindustrien ettersom nedstengninger og reisebegrensninger var normen. Nå som de fleste restriksjonene opphører, kommer lønnsomheten tilbake til sektoren.

Deltas aksjekurs er nesten flat de siste tolv månedene, og på dagens nivå nådde selskapets enterprise-verdi 51,19 milliarder dollar.