Home » News » Topp aksjer å kjøpe innenfor landbrukskjemikalier

Topp aksjer å kjøpe innenfor landbrukskjemikalier

Selskaper innen landbrukskjemikalier som kan dra nytte av stigende matvarepriser: American Vanguard Corporation, CF Industries Holdings, CVR Partners og FMC Corporation.

Inflasjon er på alles lepper i disse dager. I forrige uke steg prisene på varer og tjenester i USA til 7,9 % på årsbasis – det høyeste nivået på mer enn fire tiår.

Senere denne uken, onsdag, forventes USAs sentralbank å heve renten for første gang siden COVID-19-pandemien startet. En av grunnene er høyere inflasjon, ettersom Feds mandat inkluderer prisstabilitet.

Matprisene har også gått gjennom taket.

Så hvilke er de beste aksjene innenfor landbrukskjemikalier å kjøpe, med tanke på stigende matvarepriser? Her er fire aksjer å se på: American Vanguard Corporation, CF Industries Holdings, CVR Partners og FMC Corporation.

American Vanguard Corporation

American Vanguard Corporation (NYSE:AVD) er et amerikansk selskap fra Newport Beach, California. Det er en nøkkelaktør i gjødsel- og landbrukskjemikalieindustrien, og driver virksomhet over hele verden.

Den opererer med en brutto fortjenestemargin de siste tolv månedene på 38,04 %, høyere enn sektormedianen på 25,24 %. Aksjekursen er opp +7,34 % YTD, og den betaler utbytte.

CF Industries Holdings

CF Industries Holdings (NYSE:CF) er en annen nøkkelaktør innen gjødsel- og landbrukskjemikalier. Prisene på gjødsel har steget til nye rekordhøyder, noe som har ført til mer matinflasjon og at aksjekursen også har steget– den har steget +88,78 % de siste tolv månedene.

På toppen av det betaler CF Industries Holdings et kvartalsvis utbytte og utbetalingsgraden er 19,81 %.

CVR-partnere

CVR Partners (NYSE:UAN) selger ammoniakkprodukter til blant annet landbrukskunder. Selskapet ble grunnlagt i 2007, og har base i Sugar Land, Texas.

Aksjen har steget med +187,36 % de siste tolv månedene, og på nåværende nivå er selskapet verdsatt til 1,10 milliarder dollar.

FMC Corporation

FMC Corporation (NYSE:FMC) er basert i Philadelphia og ble grunnlagt i 1883. Det selger plantevernkjemikalier, og betaler kvartalsvis utbytte. Terminutbytteavkastningen er 1,72 %, og utbetalingsgraden er 28,43 %.

Aksjekursen har steget med +11,91 % YTD, og i februar erklærte den et utbytte på 0,53 USD.