Home » News » TSMC tredje kvartal fortjeneste å skli 30%, fokus på hvor mye vekst som kommer

TSMC tredje kvartal fortjeneste å skli 30%, fokus på hvor mye vekst som kommer

News Team

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd forventes å rapportere en 30% nedgang i tredje kvartals fortjeneste på torsdag, men analytikere spår robust vekst neste år ettersom chipindustrien kommer ut av sin nåværende nedtur.

Den sannsynlige nedgangen i overskuddet reflekterer også en sterk ytelse i fjor, da selskapet fortsatt kjørte høyt på oppdemmet etterspørsel etter pandemien.

Verdens største kontraktsbrikkeprodusent er satt til å rapportere en nettofortjeneste på T$195,9 milliarder ($6 milliarder) for juli-september – det andre kvartalet på rad med resultatnedgang, ifølge et LSEG SmartEstimate hentet fra 19 analytikere. SmartEstimates gir større vekting til prognoser fra analytikere som er mer konsekvent nøyaktige.

Inntektene for kvartalet kom på rundt 17 milliarder dollar, ifølge TSMC-tall, ned 20 % fra året før og omtrent midt i selskapets prognoseområde.

Den globale etterspørselen etter halvledere begynte å svekkes i andre halvdel av fjoråret, men analytikere sier at varelageret hos smarttelefon- og datamaskinprodusenter går ned og etterspørselen etter lagerbeholdning forventes å ta seg opp.

Gitt det, vil mye av torsdagens fokus være på TSMCs utsikter for fjerde kvartal og utover.

Morgan Stanley-analytikere har spådd 10% inntektsvekst for fjerde kvartal, men sa også i et forskningsnotat at “veiledning kan overraske til oppsiden,” og siterer sterk etterspørsel etter high-end brikker brukt i kunstig intelligens som en faktor.

AI-boomen har bidratt til å øke prisene på aksjer i Asias mest verdifulle selskap, med TSMCs Taipei-noterte aksjer som har steget med 23 % så langt i år.

Et LSEG SmartEstimate setter TSMCs inntektsvekst i 2024 på rundt 22 %.

Kilder har imidlertid sagt at TSMC har vært nervøs for kundenes etterspørsel og ba de store leverandørene sine om å utsette leveringen av avansert utstyr for brikkeproduksjon, selv om de la til at leverandørene forventer at forsinkelsen er kortsiktig.

Noen analytikere tøyler også optimismen noe.

Fubon Securities forventer en treg start på neste år for TSMC, med 10 % vekst i første kvartal, noe som spår kanselleringer av ordre mot slutten av året og mild etterspørsel etter lagerbeholdning. Spesielt er det bekymret for at Apple, en stor kunde, kan revidere ned sine bestillinger.

“Vi tror markedskonsensus fortsatt er for bullish,” het det i et forskningsnotat.

Selskapet skal rapportere klokken 0600 GMT torsdag.

($1 = 32,2290 Taiwan-dollar)

Source: https://buystocks.co.uk/news/tsmc-third-quarter-profit-to-slide-30-focus-on-how-much-growth-to-come/