Home » News » Twitter-sjef beroliger ansatte: Twitter holdes ikke som gissel

Twitter-sjef beroliger ansatte: Twitter holdes ikke som gissel

Elon Musk har tilbudt å kjøpe Twitter i en avtale verdt omtrent 43 milliarder dollar.

Verdens rikeste person og administrerende direktør i Tesla, Elon Musk, la inn et bud på å kjøpe sosiale mediegiganten Twitter tidligere denne uken.

Musk har tilbudt å kjøpe Twitter i en avtale verdt omtrent 43 milliarder dollar. I følge verdipapirarkivet har Musk til hensikt å ta Twitter privat og bygge den om til en plattform for ytringsfrihet.

Twitter-styret vurderer for tiden avtalen og vil sannsynligvis ta stilling til resultatet innen neste uke. Twitters administrerende direktør, Parag Agrawal, har angivelig forsikret ansatte om at selskapet ikke holdes som gissel av Musks tilbud.

I følge Reuters-rapporten beroliget Agrawal selskapets ansatte mens han henvendte seg til dem via Slack. Han oppfordret Twitters ansatte til å holde fokus i denne perioden.

Konsernsjefen la til at styret handler i selskapets beste interesse. Han sa;

“Jeg har et sterkt synspunkt om at folk som er kritiske til tjenesten vår, deres stemme, er noe vi må legge vekt på slik at vi kan lære og bli bedre.”

Musk ble den største enkeltaksjonæren i Twitter etter å ha avslørt sin eierandel på 9,2 % i den sosiale medieplattformen tidligere denne måneden. Tesla-sjefen har allerede avslått en invitasjon til å bli med i Twitters styre.

Musk ønsker nå å gjøre noen endringer på Twitter og ta mikrobloggselskapet privat. I et brev til Twitter-formann Bret Taylor sa Musk;

“Siden jeg foretok investeringen, innser jeg at selskapet verken vil trives eller tjene dette samfunnsimperativet i sin nåværende form. Twitter må forvandles til et privat selskap. Mitt tilbud er mitt beste og endelige tilbud, og hvis det ikke blir akseptert, må jeg revurdere min posisjon som aksjonær.”

Noen investorer er bekymret for at hvis forslaget hans blir avvist, kan Musk dumpe Twitter-aksjene sine, og dette kan føre til at at kursen vil se store tap på kort sikt.