Home » News » UnitedHealth kjøper LHC Group for rundt 5,4 milliarder dollar

UnitedHealth kjøper LHC Group for rundt 5,4 milliarder dollar

UnitedHealth har avtalt å kjøpe LHC Group i en avtale verdt omtrent 5,4 milliarder dollar.

Helsegiganten UnitedHealth kunngjorde tidligere i dag at de har avtalt å kjøpe LHC Group for 5,4 milliarder dollar.

I følge en Reuters-rapport tidligere i dag vil avtalen gjøres opp i kontanter og UnitedHealths enhet Optum vil betale rundt 170 dollar for hver aksje i LHC Group. Dette representerer en premie på 8,12 % i forhold til selskapets siste sluttkurs.

Avtalen forventes å avsluttes før slutten av året. UnitedHealth er kjent for å drive den største helseforsikringen i USA. Det skal nå legge LHC Group til sin Optum Health-virksomhet, som driver primærhelseklinikker og kirurgisentre.

LHC er kjent over hele USA for å tilby hjemmehelsetjenester og omsorgstjenester til pasienter med skader, sykdommer eller kroniske tilstander. Helseselskapet, som har hovedkontor i Lafayette, Louisiana, har mer enn 900 lokasjoner i 37 stater i USA.

Avtalen er underlagt regulatorisk godkjenning og LHC Group-aksjonærene må også godkjenne oppkjøpet. Aksjene til LHC steg med nesten 6 % i løpet av tirsdagens førmarkedshandel.

I løpet av de siste årene har helseforsikringsselskaper og andre store aktører i bransjen presset på for hjemmebaserte tjenester. Denne utviklingen ble ytterligere drevet av koronaviruspandemien og har nå fått et sterkt fotfeste over hele USA.

Teknologiforbedringene de siste årene har banet vei for mer omsorg som kan gis til pasienter hjemme. Videre mener pasientene at hjemmesykepleie er et utmerket alternativ til de ganske dyre oppholdene på sykehus eller andre helseinstitusjoner.

Oppkjøpet av LHC vil gjøre det mulig for UnitedHealth å utvide sine tjenester innen hjemmesykepleiesektoren. I 2021 brukte UnitedHealths største rival og Medicare Advantage-leverandøren Humana nesten 6 milliarder dollar på å utvide sin helsevirksomhet innen hjemmet.