Home » News » Verdiaksjer du bør kjøpe når rentene er på vei opp

Verdiaksjer du bør kjøpe når rentene er på vei opp

Sentralbanker i den utviklede verden går inn i en innstrammingssyklus. Hvis høyere kurs kan påvirke vekstaksjer, hva med verdiaksjer? Her er tre verdiaksjer å investere i: Procter & Gamble, McCormick og HP.

Sentralbanker over hele verden har begynt eller planlegger å starte innstrammingen av de økonomiske forholdene. Ettersom COVID-19-restriksjonene oppheves, kommer økonomiene tilbake på sporet, og sentralbanker må håndtere økende inflasjon.

Derfor er renteøkninger i den utviklede verden i kortene. Noen sentralbanker, som Bank of England, har allerede hevet renten – to ganger! Noen andre, som Fed, planlegger å starte en ny innstrammingssyklus i mars.

Dette er veien alle sentralbanker vil ta, så trange økonomiske forhold i den utviklede verden kommer. Som sådan kan vekstaksjer bli påvirket, men hva med verdiaksjer?

Verdiaksjer er kjent for sine jevne vekstrater og stabile inntekter og inntjening. Dessuten gir de fleste verdiaksjer utbytte og representerer modne virksomheter. Her er tre verdiaksjer å kjøpe midt i strammere økonomiske forhold i den utviklede verden: Procter & Gamble, McCormick og HP.

Procter & Gamble

The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) er et av de eldste selskapene i verden. Grunnlagt i 1837, selger det husholdningsprodukter, for eksempel produkter for skjønnhet, pleie, babyer og så videre.

Procter & Gamble er et utbyttebetalende selskap. Det har økt sitt årlige utbytte de siste 65 årene på rad, så sjansen er stor for at det vil fortsette å gjøre det i fremtiden. Utbytteavkastningen forventes å nå 2,65 % innen 2025, og utbytteutbetalingsforholdet er 60,07 %.

McCormick

McCormick & Company (NYSE: MKC) er et amerikansk selskap som betjener næringsmiddelindustrien. Det selger ting som krydder og sauser, og aksjekursen fortsetter å klatre til nye høyder.

Dessuten har McCormick økt utbyttet de siste 35 årene, og den femårige utbytteveksten er 9,57 %.

HP

HP (NYSE:HPQ) er et amerikansk selskap fra Palo Alto, California, som opererer innen teknologisk maskinvare, lagring og periferiutstyr. Det tilbyr blant annet personlige databehandlings- og utskriftsprodukter, og P/E Non-GAAP de siste tolv månedene er lavere enn sektormedianen med mer enn 50 %.

Dessuten er dette et selskap som betaler et heftig utbytte. Terminutbytteavkastningen er 2,64 % og utbytteutbetalingsgraden er 20,45 %.