Home » News » Vodafone vil selge spansk arm til Zegona for 5,3 milliarder dollar

Vodafone vil selge spansk arm til Zegona for 5,3 milliarder dollar

News Team

Vodafone (VOD.L) vil selge sin spanske virksomhet til Zegona Communications (ZEG.L) for 5 milliarder euro (5,30 milliarder dollar) i den andre store avtalen med den nye administrerende direktøren for å fornye et selskap som sliter med liten vekst i modne markeder.

Vodafones administrerende direktør Margherita Della Valle, som har lovet å omforme det britiske telekomkonsernet for å gjøre det mer lønnsomt, sa at salget vil gjøre det i stand til å fokusere ressursene sine i markeder med “bærekraftige strukturer og tilstrekkelig lokal skala”.

Vodafone sa at de ville motta minst 4,1 milliarder euro i kontanter. Det vil også gi 900 millioner euro i finansiering i form av preferanseaksjer som kan innløses senest seks år etter stenging.

Aksjene i Vodafone åpnet opp 1,3 % etter nyheten om den spanske salget.

Siden han ble utnevnt til permanent administrerende direktør i april, har Della Valle fokusert på å snu Vodafones ytelse. Selv om det fortsatt er et av verdens største telekomselskaper, med tilstedeværelse over hele Europa og Afrika, har det slitt med å vokse.

Hun kunngjorde den etterlengtede fusjonen på 15 milliarder pund (19 milliarder dollar) av Vodafones britiske mobilvirksomhet med CK Hutchison (0001.HK) i juni, en avtale som tar sikte på å skape en ny markedsleder for å drive konkurranse og investeringer i Storbritannia.

Den spanske transaksjonen markerer den siste delen av planen for å strømlinjeforme selskapets eiendeler etter at aksjene falt til 20-års laveste nivå tidligere i år, og følger Della Valles kunngjøring i mai om 11.000 nedskjæringer.

SPANSK MARKED

Britiske Zegona, som tidligere har kjøpt og solgt telekommunikasjonsmidler i Spania, sa at de ville finansiere avtalen gjennom 4,2 milliarder euro i ny gjeld, Vodafone-finansiering og en egenkapitaløkning på opptil 600 millioner euro.

Vodafone ligger på tredjeplass i spansk telekom etter Telefonica og Orange. Sistnevnte kombinerer med den fjerde største aktøren MasMovil.

Vodafone har slitt med å vokse i det svært konkurranseutsatte spanske markedet, og Della Valle lanserte en strategisk gjennomgang av den spanske enheten tidligere i år.

Zegonas styreformann og administrerende direktør Eamonn O’Hare sa at han var “veldig begeistret” for muligheten til å returnere til det spanske telekommarkedet.

“Dette økonomisk attraktive oppkjøpet markerer vår tredje avtale i Spania etter vellykkede snuoperasjoner hos Telecable og Euskaltel,” sa han.

“Med vår klart definerte strategi og dokumenterte resultater, er vi sikre på at vi kan skape betydelig verdi for aksjonærene.”

($1 = 0,9427 euro)

Source: https://buystocks.co.uk/news/vodafone-to-sell-spanish-arm-to-zegona-for-5-3-bln/