Home » Aksjer » Kjøp Telefonica
Start handel med eToro

Hvordan kjøpe Telefonica (TEF)-aksjer i Norge 2024

Telefonica logo
Telefonica (TEF)
...
24-timers endring
...
exchange
...

Telefonica er et spansk selskap basert i Madrid som opererer innen kommunikasjonstjenester. Det er et integrert telekommunikasjonsselskap med virksomhet i Europa og Latin-Amerika.

Telefonica tilbyr produkter og tjenester som mobildata, fast trådløs nett, ISDN-tilgang og offentlige telefontjenester. Det tilbyr også internett- og bredbåndsmultimediatjenester, samt engrostjenester for teleoperatører.

I denne artikkelen vil vi se på Telefonicas historie og aksjekursutvikling, samt selskapets forretningsmessige og økonomiske resultater. Målet er å veilede deg i hvordan du kan kjøpe Telefonica-aksjer og introdusere deg til de viktigste grunnleggende aspektene ved selskapet som kan være av interesse før du kjøper Telefonica-aksjer.

Hvordan kjøpe TEF-aksjer med 5 enkle trinn

  1. 1
    Besøk eToro via lenken nedenfor og registrer deg ved å oppgi din informasjon i de påkrevde feltene.
  2. 2
    Oppgi din personinformasjon og svar på et enkelt spørreskjema for informasjonsårsaker.
  3. 3
    Trykk på "Innskudd", velg din foretrukne betalingsmetode og følg instruksjonene for å finansiere kontoen din.
  4. 4
    Søk etter din favorittaksje og se de viktigste detaljene. Når du er klar til å investere, trykker du på "Handle".
  5. 5
    Oppgi beløpet du ønsker å investere, og konfigurer handelen din for å kjøpe aksjen.

Best anmeldte meglerhus for kjøpe av Telefonica-aksjer

1. eToro

eToro er et av de mest kjente sosiale investeringsnettverkene, med et oppdrag å forbedre investorers økonomiske kunnskap og aktivitet. Med over 17 millioner brukere siden oppstarten i 2007, har eToro blitt den fremste investeringsplattformen for både nybegynnere og erfarne tradere. Du kan lese hele vår eToro-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Sikkerhet er en av de viktigste faktorene å vurdere når du velger en investeringsplattform. Siden eToro er regulert av Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) kan du være trygg på at dine midler og personlige opplysninger er sikre. Videre krypterer eToro alle innsendinger med SSL-kryptering for å hindre hackere i å avskjære konfidensiell informasjon. Til slutt bruker plattformen tofaktorautentisering (2FA) for å fremme sikkerheten til brukernes kontoer.

Gebyrer og Funksjoner

Både nybegynnere og erfarne investorer kan benytte seg av eToros omfattende bibliotek med banebrytende tradingmetoder. Nybegynnere innen trading kan for eksempel benytte eToros CopyTrading-funksjon, som lar dem etterligne kjøpene og salgene til mer erfarne tradere. De med tradingerfaring vil bli glade for å høre at eToro tilbyr tilgang til flere markeder, inkludert aksjer, valutaer og kryptovaluta, alt fra en enkelt plattform. Videre er eToro en provisjonsfri tjeneste. Men for å fremme aktive handler på plattformen, krever plattformen er månedlig gebyr på £10 for inaktivitet.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr0%
Uttaksgebyr£5
Inaktivitetsgebyr£10 (månedlig)
Innskuddsgebyr£0

Fordeler

  • CopyTrading-funksjon
  • SSL-kryptering for å beskytte brukernes informasjon
  • Handel er provisjonsfrie

Ulemper

  • Begrenset kundeservice.

2. Capital.com

Capital.com, som ble lansert i 2016, er en fantastisk megler med flere eiendeler. Den har etablert seg som en lavkostplattform med over 5 millioner brukere, de har lave overnattingsgebyrer, tight spreads og 0% provisjon. Du kan lese vår fullstendige Capital.com-anmeldelse her.

Sikkerhet og Personvern

Capital.com er et FCA-, CySEC-, ASIC- og NBRB-lisensiert selskap som er forpliktet til å tilby den beste tradingopplevelsen i verden. Det viser at Capital.coms brukeres data er sikre og skjulte, ettersom nettstedet overholder strenge kriterier for å nå dette målet. Capital.com tar klientdatasikkerhet på alvor, noe den gjør delvis ved å følge PCI Data Security Standards.

Gebyrer og Funksjoner

Capital.com tilbyr et bredt spekter av gratis meglertjenester. Finansreglement er åpen for publikum. Eventuelle gebyrer du pådrar deg vil bli forklart før du betaler dem. Capital.coms hoved kostnader er spread kostnader, som ofte er lave sammenlignet med konkurrentene. Meglerens mobiltradingapp inkluderer et AI-drevet verktøy som bruker en deteksjonsalgoritme for å gi kundene personlig handelsinformasjon. Videre kan Capital.coms flerspråklige kunder kontakte en representant via e-post, telefon eller live chat.

GebyrGebyrbeløp
Innskuddsgebyr£0
Provisjonsgebyr0%
Inaktivitetsgebyr£0
Uttaksgebyr£0

Fordelere

  • Effektiv e-post- og chatstøtte
  • MetaTrader-integrasjon
  • Provisjonsfri handel

Ulemper

  • Hovedsakelig begrenset til CFD-er.

3. Skilling

Skilling er en multi-verdipapir megler som vokser raskt. Når det gjelder plattformfunksjoner og produkter tilgjengelig for erfarne tradere, gir megleren utmerkede handelsbetingelser. Seks år etter oppstarten tilbyr Skilling nå trading med Forex, CFD, aksjer og kryptovaluta til individuelle investorer. Du kan lese hele Skilling-anmeldelsen vår her.

Sikkerhet og Personvern

Det er viktig å sjekke meglerens regulatoriske status når du ser etter en megler som Skilling. Financial Conduct Authority (FCA) og Cyprus Securities and Exchange Commission har ansvaret for dyktighet (CySEC). Videre holdes midlene som tradere setter inn på Skilling-kontoene sine i en helt egen finansinstitusjon. Skilling bruker kun finansinstitusjoner av toppnivå til dette formålet for å sikre maksimal sikkerhet. Kjernekapital er bransjens målestokk for å måle en banks soliditet.

Gebyrer og Funksjoner

Det er ingen trading gebyrer hos Skilling på aksjer, indekser eller kryptovalutaer. Spreads belastes av plattformen, som varierer avhengig av andelen, men er vanligvis svært rimelige. Skilling tilbyr to forskjellige kontotyper for trading med FX og CFD-metaller. Standard Skill-kontoen har mye bredere spreads, men ingen provisjoner. I bytte mot lavere spreads belaster Premium-kontoen provisjoner på spotmetall- og CFD-handler. Skilling tilbyr også en demokonto, mobilapplikasjoner og en tradingassistent.

GebyrGebyrbeløp
Provisjonsgebyr£0
UttaksgebyrVarierer
Inaktivitetsgebyr£0
Innskuddsgebyr£0

Fordelere

  • Flott plattformvalg
  • Demokontoer

Ulemper

  • High spreads 
  • Tjenesten er utilgjengelig i flere land, inkludert USA og Canada.

Alt du trenger å vite om Telefonica

De neste avsnittene gir en innsikt i selskapets historie, dets strategi, hvordan det tjener penger og hvordan Telefonicas aksjekurs har prestert de siste årene.

Telefonicas historie

Telefonica ble grunnlagt i 1924 i Madrid, Spania. I dag har det blitt en av de største telco-tjenesteleverandørene i verden, og betjener over 345 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Det opererer i 14 land og sysselsetter over 112 000 personer.

I 1987 ble Telefonica notert på New York Stock Exchange, og fikk dermed tilgang til amerikansk kapital. Selskapet startet opp i Peru i 1994 og har siden da utvidet sine tjenester i Latin-Amerika.

Året 2006 markerte oppkjøpet av O2, et selskap som ga åpnet for tilgang til markeder som Storbritannia, Tyskland og Irland. Som et resultat vokste virksomheten både i Europa og Latin-Amerika. Foreløpig er selskapet den største leverandøren av fibernett i begge regioner, med 1,6 millioner km fiber. Den tilbyr også 5G-teknologi i Storbritannia, Brasil, Tyskland og Spania.

Selskapet inngikk et samarbeid med Allianz i 2020 for å distribuere fiber i Tyskland. I 2021 signerte Telefonica og Liberty Media en avtale om å slå sammen sine britiske selskaper.

Hva er Telefonicas strategi?

I løpet av sin nesten hundre år lange drift har Telefonica jobbet for å knytte mennesker sammen. Det er et børsnotert selskap, og aksjene kan omsettes på det spanske aksjemarkedet, New York Stock Exchange og Lima børs i Peru.

Foruten sine egne aktiviteter i det europeiske og latinamerikanske markedet, tilbyr Telefonica sine tjenester i over 170 land via strategiske partneravtaler. I tillegg til å være den største fibernettoperatøren i Europa og Latin-Amerika, er Telefonica også ledende innen nettverksvirtualisering. 4G-tjenestene har en dekning på 99% i Europa, og selskapet jobber nå med å utvide 5G-dekningen.

Telefonica har bygget en bærekraftig forretningsmodell og investerer i å hjelpe samfunnet. Selskapet bygger også en grønnere fremtid ved å redusere karbonavtrykket og investere for å nå målet om nullutslipp innen 2025.

Hvordan tjener Telefonica penger?

Telefonica leverer telekommunikasjonstjenester. Virksomheten utvidet seg etter hvert som telekommunikasjonsindustrien utviklet seg over tid. I tillegg til å være en mobildataleverandør, tilbyr Telefonica også video- og TV-tjenester, IoT-produkter, cloud computing-tjenester, reklame, big data-tjenester og annet. Enkelt sagt er det et selskap som tilbyr kommunikasjons-, informasjons- og underholdningsløsninger, under merkevarer som Movistar, Vivo og O2.

Hvordan har Telefonica prestert de siste årene?

Telefonicas aksjekurs har falt de seneste årene. Prisen møtte hard motstand i $30-området, og falt derfra til å nå ligge nær $5. For øyeblikket forsøker aksjen å hente seg inn etter markedsnedgangen som følge av Covid-19.

Den store finanskrisen 2008-2009 markerte begynnelsen på nedgangen for Telefonica-aksjen. Langsiktige investorer er imidlertid klar over at selskapet har investert i en ny visjon, og at det iverksatte tiltak som skadet inntektene på kort sikt. Derfor kan nedgangen i aksjekursen også være en god mulighet til å kjøpe Telefonica-aksjer til en kraftig rabatt.

Fundamental analyse av Telefonica

Her er noen grunnleggende aspekter du bør vurdere før du kjøper Telefonica-aksjer, for eksempel selskapets inntekter, fortjeneste per aksje (EPS), P/E-forholdet, kontantstrømmen og utbytteavkastningen.

Telefonicas inntekter

Et selskaps resultatregnskap starter med inntektene. Inntekter viser hvor mye selskapet tjener på å selge sine produkter og tjenester.

Telefonicas inntekter i 2021 er estimert til å nå 38 milliarder euro og er spådd å falle noe innen 2023. Telefonica planlegger å gradvis redusere eksponeringen mot Latin-Amerika og planen deres forklarer nedgangen i inntektene. Til tross for fallende inntekter, økte selskapets nettoresultat med 38,5% i 2020 sammenlignet med samme periode året før.

Telefonicas fortjeneste per aksje

Fortjeneste per aksje viser hvor mye selskapet tjener per aksje etter at alle driftskostnader er trukket fra inntektene. EPS er oppført nederst i resultatregnskapet, og av denne grunn kalles beregningen også "bunnlinjen". Telefonicas EPS er spådd å nå €0,62 i 2021, og så synke i årene som kommer.

Telefonicas P/E-forhold

P/E-forholdet, eller prisinntjeningsforholdet, viser gjeldende markedspris for én Telefonica-aksje delt på fortjeneste per aksje. Jo høyere P/E-forholdet er, desto mer uattraktiv er den nåværende aksjekursen fordi det betyr at selskapets aksjer ligger mange ganger høyere sammenlignet med hvor mye penger det tjener i dag.

Telefonicas P/E-forhold for 2021 er sett til 6,63, anslått å stige litt til 10,22 innen 2023 og deretter begynne å synke til 9,94 i 2024 og 8,36 i 2025.

Telefonicas utbytteavkastning

En av fordelene med å holde Telefonica-aksjer er at Telefonica er et utbyttebetalende selskap. Dens utbytteavkastning er estimert til 7,16% i 2021, og den viser prosentandelen av selskapets aksjekurs som det utbetaler som utbytte hvert år.

Telefonica har en lang historie med å betale utbytte, og den femårige vekstraten er litt over 10%. Utbyttet utbetales halvårlig.

Telefonicas kontantstrøm

Telefonica driver en sterk fri kontantstrømgenererende virksomhet. Den frie kontantstrømmen representerer mengden kontanter som er igjen etter at selskapet har dekket alle sine kostnader. En sterk fri kontantstrømposisjon er ønskelig fordi den bidrar til å finansiere vekst, investere i nye produkter og tjenester, kjøpe opp konkurrenter, eller redusere gjeld.

Sannelig var Telefonicas netto gjeldsreduksjon de siste fem årene drevet av sterk fri kontantstrøm. Siden 2016 har nettogjelden gått ned med omtrent €17 milliarder, mesteparten av denne kommer fra fri kontantstrømgenerering. Derfor er det å redusere nettogjelden organisk en måte å bruke den frie kontantstrømmen på.

Hvorfor kjøpe Telefonica-aksjer?

Ser vi på noen få grunnleggende beregninger, ser kanskje ikke Telefonica ut som et selskap man bør investere i. Selv aksjekursen har falt betydelig de siste årene.

Likevel har vi her fire grunner til å vurdere som kan få deg til å ønske å kjøpe Telefonica-aksjer:

  • Bærekraftig og attraktivt utbytte;
  • Unik diversifisering innen bransjen;
  • Sterk fri kontantstrømposisjon;
  • Bærekraftig forretningsmodell.

Eksperttips om kjøp av Telefonica-aksjer

Investorer verdsetter telekommunikasjonsselskaper for deres policy for utbyttebetaling. Når et selskap er diversifisert innenfor bransjen, som Telefonica, blir selskapet enda mer attraktivt. Aksjekursen er billig, å dømme etter noen grunnleggende beregninger som det lave P/E-forholdet, og virksomheten genererer sterke frie kontantstrømmer. I tillegg vet Telefonicas ledelse hvordan de skal nærme seg ulike markeder og teknologier og hele tiden tilpasse seg basert på tidligere utvikling. For eksempel inngikk selskapet i 2021 et samarbeid med Oracle for å gå inn i skytjenestevirksomheten.
- jaysonderrick
Kjøp Telefonica-aksjer i dag!

Ting du bør vurdere før du kjøper Telefonica-aksjer

Her er noen ting du bør vurdere før du kjøper Telefonica-aksjer.

1. Forstå selskapet

Sørg for at du kjenner selskapet godt før du bestemmer deg for å investere. Gjør din due diligence og finn ut mer om bransjen, bransjetrendene, konkurransen, og vurder selskapets levedyktighet. Finn ut om selskapet er avhengig av et gitt marked eller et gitt produkt, og om det er fare for å miste markedsandeler til konkurrenter i fremtiden.

2. Forstå det grunnleggende innen investering

Det er lurt å være kjent med de grunnleggende prinsippene ved investering før du bestemmer deg for å investere i et selskap. Diversifisering er nøkkelen til langsiktig porteføljebeskyttelse, da dette beskytter porteføljen din under nedgangstider. Overdreven diversifisering, på sin side, kan imidlertid hindre porteføljen i å vokse, så det er viktig å finne en balanse. Det er også viktig å forstå hvordan ordrer utføres og alternativene som er tilgjengelige for deg for å utføre en ordre – på markedsnivå eller forhåndsdefinerte nivåer ved å bruke ventende ordre.

3. Velg din megler med omhu

Et av de viktigste stegene i investeringsprosessen er å finne den rette megleren. Megleren er din partner i investeringsreisen. Du bør finne en megler som er regulert av en finansmyndighet, som tilbyr negativ balansebeskyttelse, skiller kundenes midler fra midlene som trengs for å drive den daglige virksomheten, har et solid rykte og anstendig kundeservice, for bare å nevne noen få ting som gjør en megler god.

4. Bestem hvor mye du vil investere

Beløpet som skal investeres i enhver aksje avhenger av risikoviljen og pengestyringen. I stedet for å satse hele porteføljen på ett selskap, kan det være bedre å spre investeringsbeløpet over forskjellige aksjer.

For eksempel, i stedet for å investere $10 000 i én enkelt aksje, kan det være bedre å investere $1000 i ti forskjellige aksjer. Diversifisering er nøkkelen til langsiktig investering, og diversifiseringsfordeler kan oppnås ved å legge til ukorrelerte eiendeler til porteføljen. For eksempel kan man diversifisere innenfor bransjen eller ganske enkelt spre risikoen ved å investere i selskaper fra andre bransjer og sektorer også.

5. Sett et mål for investeringen din

En annen ting du bør vurdere før du investerer er målet du ønsker å oppnå. Noen investorer gjør det for å bevise noen av ideene deres om den samlede økonomien eller en bestemt markedssektor. For eksempel kan en sterk tro på klimaendringer gjøre at man blir fristet til å investere i aksjene til en elbilprodusent eller et selskap som produserer komponenter til det elektriske nettet.

Andre investorer liker produktet og er derfor store fans av selskapet. For eksempel kan mange iPhone-brukere som er fornøyd med brukeropplevelsen, bestemme seg for å investere i Apples aksjer bare fordi de er kjent med produktene og tror det er et sterkt vekstpotensial.

Til slutt ønsker noen andre investorer å bygge en portefølje for pensjonssparing, i håp om å dekke mye eller alle utgiftene sine fra utbyttebetalinger. Uansett grunn til å investere, sørg for at du på forhånd vet hvorfor du gjør det og hva som kan få deg til å ombestemme deg.

Oppsummering av kjøp av Telefonica-aksjer

Telefonica er et telekommunikasjonsselskap som betaler regelmessig utbytte. Det er et selskap som betjener kunder direkte i Europa og Latin-Amerika, og har tilstedeværelse i 170 land via et sterkt nettverk av strategiske samarbeidsavtaler. Mesteparten av inntektene kommer fra Spania, og det er ledende innen ESG-utviklingen i bransjen. Den tar sikte på å nå nullutslipp innen 2025. Aksjekursen er relativt billig fra et fundamentalt analyse perspektiv, og det jevne utbyttet gjør aksjen attraktiv for investering.

De som er klare til å investere i Telefonica-aksjer bør først velge en god megler. Etter å ha funnet Telefonica-tickeren i meglerens tilbud, sørg for å shortliste den og flytte den til overvåkningslisten eller favorittdelen, dersom megleren tilbyr dette. Bestem til slutt hvordan og når du skal investere. Man kan investere umiddelbart, instruere megleren om å kjøpe Telefonica-aksjer til markedspris, eller kan bruke ventende ordre. Ventende ordre brukes av investorer som er villige til å kjøpe Telefonica-aksjer bare hvis og når prisen når visse nivåer. For eksempel, hvis aksjekursen er i et stramt område i mange måneder, kan det være lurt å vente til kursen bryter ut av området før du investerer.

Hvis du ikke er klar til å investere ennå kan du gjerne ta en kikk på våre andre guider. Investering kan virke vanskelig dersom man ikke er kjent med fundamental analyse og formålet med dette, hvordan man beregner den iboende verdien av et selskaps aksjekurs, og så videre. Det å benytte ulike læringsressurser kan derfor hjelpe deg med å få tilstrekkelig kunnskap og bli trygg nok til å komme i gang med investering på egenhånd.

Alternative aksjer

Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Ofte stilte spørsmål

  1. Tre store selskaper utsteder kredittvurderinger i finansbransjen – Moody's, Standard & Poors og Fitch. Telefonica er vurdert som investeringshandel på alle tre, med stabile utsikter og vurdert BBB- hos Standard and Poors, BBB hos Fitch og Baa3 hos Moody's. Investeringsgrad betyr at det er høy kredittkvalitet og lav kredittrisiko.

  2. Nei. Telefonica opererer i fem hovedregioner – Spania, Tyskland, Brasil, Latinamerika og Storbritannia. Opptil 29% av inntektene kommer fra Spania, hvor dets ledende merke, Movistar, er en dominerende aktør i bransjen. Tyskland står for 17% av Telefonicas inntekter, mens Brasil står for ytterligere 17%.

  3. Utbyttesikkerhet refererer til selskapets evne til å fortsette å betale det gjeldende utbyttebeløpet. Telefonica tilbyr et attraktivt og bærekraftig utbytte, og det har utbetalt et i flere tiår, enten årlig eller halvårlig. Selskapet har en tosifret femårig utbyttevekst på 10,41% og en utbetalingsgrad på 49,23%.

  4. Telefonica er dedikert til å levere langsiktig interessentverdi på en ansvarlig måte. Det bygger en grønnere fremtid ved å lede ESG-innsatsen i bransjen. Selskapet utstedte tidenes første grønne obligasjon i sektoren og den første grønne hybridobligasjonen noensinne for et par år siden. Omtrent 90% av energien som brukes er fornybar, og den har et mål om å nå nullutslipp innen 2025.

  5. Telefonica begynte å utføre sin nye visjon om hvor selskapet er på vei i årene som kommer. Et av punktene i planen er å gradvis redusere eksponeringen mot Latin-Amerika og fokusere mer på fire nøkkelmarkeder – Spania, Brasil, Tyskland og Storbritannia. Det investerer også tungt i ny teknologi gjennom lanseringen av Telefonica Tech-armen, og disse investeringene vil betale seg senere.

  6. Telefonica er et av de 50 beste selskapene rangert etter størrelsen på deres forsknings- og utviklingsinvesteringer. Bare i 2020 investerte selskapet nærmere 1 milliard euro i FoU-prosjekter, og eide 477 teknologiske eiendomsrettigheter. Den våget seg også inn i tredjepartsinvesteringer, med over 2 milliarder euro investert i hundrevis av ulike startups i bransjen.