Home » News » Wall St ble dempet mens investorer stopper opp foran store bedrifters inntekter.

Wall St ble dempet mens investorer stopper opp foran store bedrifters inntekter.

Wall Streets hovedindekser ble dempet mandag da investorene tok en pust i bakken etter forrige ukes rally, i påvente av resultater fra store selskaper som kunne påvirke om markedene ville opprettholde rekordhøyene eller falle.

Dow Jones Industrial Average falt 89,46 poeng, eller 0,21 %, til 43 186,45, S&P 500 tapte 4,31 poeng, eller 0,07 %, til 5 860,36 og Nasdaq Composite fikk 3,00 poeng, eller 0,18,1,1 %.

Renten på statskassen steg, og avkastningen på den 10-årige referanseobligasjonen steg så høyt som 4,14 %, noe som presset rentefølsomme aksjer.

Eiendomssektoren tapte 0,8 % på grunn av bredere markedsnedganger. Consumer Discretionary gikk ned 0,7 %, veid av Tesla og Amazon.com , som var ned henholdsvis 1,5 % og 1,2 %.

Av den såkalte Magnificent Seven-gruppen av aksjer falt de fleste. Imidlertid økte Nvidia og Alphabet henholdsvis 1,6 % og 0,2 %.

De fleste brikkeaksjer gikk også ned, og sendte den bredere halvlederindeksen ned 0,2 %.

Boeings 5% hopp holdt tapene på Dow i sjakk etter nyhetene om at arbeidere kunne stemme på en ny avtale for å få slutt på en kostbar fem uker lang streik.

En stort sett positiv start på den kvartalsvise inntjeningssesongen og positive økonomiske data hadde drevet indeksene høyere de siste to ukene. De tre store indeksene registrerte en sjette uke på rad med oppgang på fredag, i sin beste seiersrekke så langt i år.

“Det vi ser i dag er et marked som i bunn og grunn tar litt pust i bakken og sannsynligvis konsoliderer noen av de sterke gevinstene vi hadde forrige uke,” sa Peter Cardillo, sjefmarkedsøkonom i Spartan Capital Securities.

“Markedet i forrige uke lukket på rekordhøye nivåer og til tross for oppgang i avkastning… er fortsatt motstandsdyktig fordi inntjeningen kommer inn bedre enn forventet.”

Optimismen rundt inntjening vedvarte foran de 114 S&P 500-selskapene som er planlagt å rapportere resultater denne uken, inkludert Tesla, Coca-Cola og Texas Instruments. Av selskapene som rapporterte fra fredag, slo 83,1 % inntjeningsestimatene, ifølge data samlet av LSEG.

Risikoer som økende geopolitiske spenninger i Midtøsten, oppgang i statsrenter og noe volatilitet foran det kommende amerikanske presidentvalget presser imidlertid aksjene.

I bredere markeder, ventet handeler å gi gode resultater hvis den republikanske kandidaten Donald Trump vinner i november, fanget bud, ettersom meningsmålinger viste at den tidligere amerikanske presidentens sjanser ble bedre. [MKTS/GLOB]

“Når valgdatoen nærmer seg, kan selv små endringer i stramme meningsmålinger føre til tilsynelatende uberegnelige svingninger i markedssentimentet,” sa Danske Bank-analytikere.

Spirit Airlines skjøt 33 % etter at selskapet nådde en avtale om å forlenge en frist for refinansiering av gjeld med to måneder.

Humana fikk 2,3 % etter at en rapport sa at Cigna hadde gjenopptatt fusjonssamtaler med helseforsikringsselskapet.

Boligsalg, flash PMI og varige varer-rapporter er på datadokumentasjonen gjennom uken, det samme er Federal Reserves Beige Book.

Fed-tjenestemenn Neel Kashkari, Jeffrey Schmid og Mary Daly skal etter planen tale på dagen.

Avtagende emisjoner overgikk fremskritt med et 1,79-til-1-forhold på NYSE, og med et 1,74-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postet 29 nye 52-ukers høyder og ingen nye bunner, mens Nasdaq Composite registrerte 44 nye topper og 12 nye bunner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-muted-as-investors-pause-ahead-of-big-corporate-earnings/