Home » News » Wall Street går ned etter hvert som oljen stiger og amerikansk økonomi viser flere tegn på styrke.

Wall Street går ned etter hvert som oljen stiger og amerikansk økonomi viser flere tegn på styrke.

Amerikanske aksjer driver på torsdag, ettersom råoljeprisene fortsetter å stige og flere signaler kommer som tyder på at økonomien forblir solid.

S&P 500 var 0,4 % lavere i middagshandelen etter å ha vekslet mellom beskjedne gevinster og tap tidligere på dagen. Det har vært ustabilt denne uken etter at bekymringer om forverrede spenninger i Midtøsten slo indeksen av rekorden.

Dow Jones Industrial Average var ned 273 poeng, eller 0,6%, ved 11 am Eastern Time, og Nasdaq-sammensetningen var 0,3% lavere.

Oljeprisen steg igjen mens verden fortsetter ventetiden for å se hvordan Israel vil svare på Irans missilangrep fra tirsdag. Et fat Brent-olje, den internasjonale standarden, klatret 3,9% til $76,80 etter å ha startet uken under $72.

Iran er en stor produsent av olje, og en bekymring er at en utvidende krig kan påvirke naboland som også er integrert i strømmen av råolje. Men som bidrar til å holde prisene i sjakk er signaler om at det fortsatt er rikelig med olje for øyeblikket.

I obligasjonsmarkedet steg statsrentene etter et par rapporter om amerikansk økonomi. En viste vekst for eiendom, helsevesen og andre amerikanske tjenestevirksomheter akselererte til sitt sterkeste tempo siden februar 2023 og toppet økonomenes forventninger, selv om sysselsettingstrendene kan avta.

En egen rapport antydet i mellomtiden at antallet permitteringer over hele USA fortsatt er relativt lavt. Litt flere arbeidstakere søkte om dagpenger forrige uke, men tallet er fortsatt lavt sammenlignet med historien.

Utenom denne ukens bekymringer om Midtøsten, har det dominerende spørsmålet som henger over Wall Street vært om arbeidsmarkedet vil fortsette å holde seg etter at Federal Reserve tidligere holdt renten på to tiår høye. Fed ønsket å trykke bremsen hardt nok på økonomien til å stoppe høy inflasjon.

Aksjer er nær rekordene på grunn av håp om at den amerikanske økonomien vil fortsette å vokse, nå som Federal Reserve kutter renten for å gi den mer juice. Fed senket i forrige måned hovedrenten for første gang på mer enn fire år og indikerte at flere kutt vil komme gjennom neste år.

Kina snakker også om mer bistand til økonomien sin, og «når de øverste beslutningstakerne i verdens to største økonomier er fast bestemt på å støtte økonomisk vekst, lønner det seg å lytte», ifølge Evan Brown, leder for multi-asset strategi i UBS Asset Ledelse. Han foreslår at man ikke undervurderer beslutningstakeres beslutning om å kutte risikoen for en resesjon.

Arbeidsmarkedet kan trenge hjelp, ettersom ansettelsen i USA har avtatt. Den amerikanske regjeringen vil gi ut den siste månedlige oppdateringen om arbeidsmarkedet på fredag, og økonomer forventer at den vil vise at ansettelsen avtok litt fra august.

På Wall Street falt Levi Strauss 7,9 % til tross for at han rapporterte bedre resultat for siste kvartal enn analytikere forventet. Denim-selskapets inntekter falt under prognosene, og det sa at det vurderer hva de skal gjøre med Dockers-merket, hvis inntekter falt 7% i forrige kvartal.

Bidra til å oppveie det var gevinster for Nvidia og andre aksjer som har blitt fanget opp i Wall Streets vanvidd rundt kunstig intelligens-teknologi. Nvidia steg 3,1 % og var den sterkeste kraften som presset oppover på S&P 500, mens Super Micro Computer klatret 2,1 % for enda en av de største økningene i indeksen.

Renten på den 10-årige statskassen steg til 3,82 % fra 3,78 % sent onsdag. Toårsrenten, som beveger seg tettere med forventningene til hva Fed vil gjøre med overnattingsrentene, steg til 3,68 % fra 3,64 %.

I aksjemarkeder i utlandet hoppet japanske Nikkei 225 2 % ettersom dens kraftige svingninger fortsetter midt i spekulasjoner om når landets sentralbank kan heve renten neste gang.

Hong Kongs Hang Seng har også sviktet, og det ga tilbake 1,5 %. Aksjer i Kina har stort sett økt på håp om en mengde nylige kunngjøringer fra Beijing for å støtte opp verdens nest største økonomi. Med Shanghai og andre markeder i Kina stengt for en ukes ferie, har handelen myldret inn i Hong Kong.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-drifts-as-oil-rises-and-us-economy-shows-more-signs-of-strength/