Home » News » Wall Street svekker fortsatt etter varme inflasjonsdata i USA forsvinner forhåpninger om rentekutt.

Wall Street svekker fortsatt etter varme inflasjonsdata i USA forsvinner forhåpninger om rentekutt.

News Team

Wall Street fortsatte å vinne torsdag fra en varmere enn ventet inflasjonsrapport som fikk aksjene til å falle en dag tidligere.

Futures for S&P 500 og Dow Jones Industrial Average falt hver 0,5 % før klokken.

Federal Reserve har ventet på flere bevis som viser at inflasjonen er på vei ned mot målet på 2 %, men de siste tre månedene har vist at prisene fortsatt er høye. Etter en oppmuntrende avkjøling i fjor, er frykten nå at inflasjonen kan sitte fast etter at inflasjonsrapportene for januar, februar og mars kom varmere enn forventet, sammen med data om økonomien generelt.

På Wall Street har det skapt frykt for at Federal Reserve vil holde tilbake med å levere rentekuttene som tradere har lyst på og har satset på.

Høye renter jobber for å undergrave inflasjonen ved å bremse økonomien og skade investeringsprisene. Frykten er at rentene som blir stående for høye for lenge kan føre til en resesjon.

Traders kuttet kraftig veddemål om at Fed kunne begynne å kutte renten i juni. Ved starten av året spådde de seks eller flere kutt gjennom 2024.

Denne pessimismen presset obligasjonsrentene høyere, med avkastningen på det 10-årige statskassen stabiliserte på 4,55 % tidlig torsdag etter å ha hoppet fra 4,36 % på onsdagens inflasjonsrapport. Toårsrenten, som beveger seg mer i forhold til forventningene til Fed-aksjonen, holdt seg på 4,97 %. Den var på 4,74 % før konsumprisdataene ble utgitt.

Senere torsdag kommer regjeringens rapport om inflasjon på grossistnivå, sammen med de siste dataene om amerikanske permitteringer.

I aksjehandel skrenset CarMax 9,5 % etter at bruktbilforhandlerens salg og fortjeneste i fjerde kvartal ikke klarte å møte Wall Streets forventninger. Både salg og fortjeneste falt fra for et år siden da høyere renter ga bilkjøpere pause.

Andre steder i Europa ved middagstid falt Tysklands DAX 0,7 %. CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London gikk hver ned 0,3 %.

Sørkoreanske aksjer ble lite endret etter at det regjerende konservative partiet led et knusende nederlag i et parlamentsvalg. Kospi kantet mindre enn 0,1 % høyere, til 2.706,96.

Kina rapporterte at forbrukerinflasjonen økte med 0,1 % i mars, mens prisene betalt av produsenter, produsentprisindeksen, falt 2,8 % fra året før. Dataene tyder på vedvarende deflasjonspress på grunn av svak etterspørsel ettersom eiendomsutviklere, banker og lokale myndigheter sliter med høye gjeldsnivåer.

Andre steder i Asia tapte Tokyos Nikkei 225 0,4 % til 39 442,63 og Hang Seng i Hong Kong falt 0,1 % ned til 17 118,27.

Shanghai Composite-indeksen steg 0,2 % til 3 032,01 og S&P/ASX 200 falt 0,4 % til 7 813,60.

Bangkoks SET tapte 0,3 % og Taiwans Taiex falt 0,1 %.

I annen handel tidlig torsdag falt amerikansk referanseråolje 50 cent til 85,71 dollar per fat i elektronisk handel på New York Mercantile Exchange.

Brent-olje, den internasjonale standarden, falt 40 cent til 90,08 dollar per fat.

Den amerikanske dollaren falt til 153,06 japanske yen fra 153,17 yen, og handlet nær 34-års høyeste. Yenen har svekket seg på grunn av forventninger om at gapet mellom rentene i Japan, som er nær null, og de i USA vil forbli stort i overskuelig fremtid.

Euroen falt til $1,0730 fra $1,0746.

Onsdag falt S&P 500 0,9 prosent. Dow Jones Industrial Average falt 1,1 % og Nasdaq-kompositten falt 0,8 %.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-still-reeling-after-hot-us-inflation-data-foils-rate-cut-hopes/