Home » News » Wall St rammet som varme inflasjonsdata hindrer håp om rentekutt.

Wall St rammet som varme inflasjonsdata hindrer håp om rentekutt.

News Team

Wall Streets viktigste aksjeindekser falt onsdag da investorer ble risikovillige etter en sterkere enn ventet inflasjonslesning, som svekket håpet om at Federal Reserve skulle starte sin pengepolitiske lettelsessyklus i juni.

Amerikanske forbrukerpriser økte mer enn forventet i mars ettersom amerikanerne betalte mer for bensin og leieboliger, noe som førte til at finansmarkedene antok at sentralbanken ville utsette å kutte rentene til september.

Konsumprisindeksen (KPI) steg 0,4 % på månedsbasis i mars. Årlig økte den 3,5 %, mot en estimert vekst på 3,4 %.

Ekskluderer flyktige mat- og energikomponenter, steg kjernetallet 0,4 % måned-til-måned i mars. Årlig økte den med 3,8 %, mot den estimerte økningen på 3,7 %.

“Hvis det var det eneste tallet som var skuffende, ville vi si la oss ikke gjøre for store avtaler om det, men dette er tredje måneden på rad at rapporten har vært varmere enn forventet,” sa Bob Doll, administrerende direktør og CIO hos Crossmark Global Investments.

“Så det den sier er at inflasjonen ikke er under kontroll, og det er derfor usannsynlig at Fed vil senke rentene med det første.”

Traders kuttet veddemålene om at Fed kuttet renten i juni etter KPI-rapporten, og estimerte at sentralbanken vil vente til september før den foretar sitt første kutt.

Rentene på statsobligasjoner økte etter at dataene ble offentliggjort, og 10-årsseddelen klatret tilbake til 4,5008 % – det høyeste nivået siden november i fjor.

Referatet fra Feds møte i mars, der den holdt fast ved veiledningen om tre rentekutt i år, kommer senere på dagen og kan være avgjørende for å måle sentralbankens standpunkt til lettelser i politikken.

Alle de 11 S&P 500-sektorene handlet lavere. Eiendomssektoren, som ledet nedgangene, falt 4,0 % og var på vei mot sitt verste fall på én dag siden juni 2022.

Andre rentefølsomme sektorer som forsyningsvirksomhet falt 1,8 %, mens Russell 2000-indeksen med små selskaper tapte 2,4 %.

Klokken 11:20 ET var Dow Jones Industrial Average ned 460,95 poeng, eller 1,19 %, til 38 422,72, S&P 500 var ned 55,84 poeng, eller 1,07 %, til 5,154,07, og Nasdaq 1 eller 181 poeng ned 181. %, ved 16 125,35.

De fleste megacap-vekstaksjer falt, men AI-giganten Nvidia (NASDAQ: NVDA) stoppet trenden og var sist opp 1,4 %.

Blant enkeltaksjer steg amerikansk-noterte aksjer i Alibaba (NYSE: BABA) 1,3 % etter at selskapets medgründer Jack Ma skrev et langt notat til ansatte på tirsdag, og uttrykte støtte til internettgigantens restruktureringsarbeid – et sjeldent trekk fra milliardæren. som har tilbrakt de siste årene borte fra rampelyset.

Fallende emisjoner var flere enn fremskritt for et 8,09-til-1-forhold på NYSE og for et 3,99-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P-indeksen registrerte tre nye 52-ukers høyder og syv nye bunner, mens Nasdaq registrerte 26 nye topper og 128 nye bunner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-battered-as-hot-inflation-data-stymies-rate-cut-hopes/