Home » News » Europeiske aksjer faller til tross for oppgang i gullpriser som styrket gruveaksjene.

Europeiske aksjer faller til tross for oppgang i gullpriser som styrket gruveaksjene.

News Team

Europeiske aksjer tok et fall til tross for en økning i gullprisene som styrket gruveaksjene.

Storbritannias fremste aksjeindeks, FTSE 100, havnet i negativt territorium tirsdag, til tross for en oppgang i gullprisene som ga en betydelig økning til edelmetallgruvearbeidere.

Blue-chip-indeksen stengte ned med 8,68 poeng, eller 0,11 %, og endte dagen på 7 934,79. I spissen var gullgruvearbeideren Fresnillo, som steg til toppen av FTSE 100 med en økning på omtrent 4,5 % da gullspotprisene nådde nye rekordhøyder.

I løpet av handelsøkten nådde gull nesten $2 365 (£ 1 866) per unse, ansporet av investorenes entusiasme og sentralbanker som Kinas akkumulerende gullreserver. Kobberspesialisten Antofagasta og gruvegiganten Anglo-American så også aksjene deres stige, og rangerte blant de beste på FTSE 100 for dagen.

Andre store europeiske indekser gikk imidlertid ikke like bra, og snudde den oppadgående trenden fra mandag. Frankfurts Dax falt med 1,32 %, mens Pariss Cac 40 endte dagen 0,86 % ned. Stateside var S&P 500 ned med 0,5 % og Dow Jones Industrial Average hadde falt rundt 0,6 % da de europeiske markedene sluttet.

Dan Coatsworth, en investeringsanalytiker hos AJ Bell, kommenterte: “En forsiktig start på dagen for europeiske aksjer satte tonen for Wall Street med amerikanske aksjer i minus da handelen begynte over dammen. Med Nvidia (NASDAQ: NVDA) mer nede. enn 3 % var investorene i dårlig humør, og de kommer kanskje ikke ut av funken før vi har sett amerikanske inflasjonstall på onsdag.»

Coatsworth avsluttet med et notat om inflasjonsforventninger: “Sentralbanken ønsker å se vedvarende bevis på at inflasjonen kommer ned, og det ser ikke ut til å være på menyen.” Coatsworth har advart om potensiell “turbulens” i markedene denne uken, etter utgivelsen av nye økonomiske data fra verdens største økonomi.

Pundet har sett en liten økning, opp rundt 0,15 % mot amerikanske dollar ved 1,2672 og 0,2 % mot euro ved 1,1675. Brent-råoljeprisene har opplevd et fall, og falt med 0,5 % for å sette seg på 89,90 amerikanske dollar.

I bedriftsnyheter har BP-aksjene steget etter at oljegiganten indikerte at de forventer en økning i olje- og gassproduksjonen for årets første kvartal. Men på grunn av et kvartal-til-kvartal fall i olje- og gassprisene, forbereder BP seg på en økonomisk innvirkning, til tross for oppgangen i aksjer som lukket 1,3 % høyere.

Aksjen til Imperial Brands fikk et slag selv da tobakksfirmaet annonserte forventninger om økte halvårsresultater, styrket av økninger i tobakksprisene. Sigarettgiganten rapporterte at tobakksalget har gått opp i USA, Spania og Australia, noe som i stor grad kompenserer for nedgangen i Storbritannia og Tyskland, samtidig som det også investerer i alternativer som e-sigaretter. Likevel endte aksjene dagen 1,9 % ned.

Ledende for FTSE 100-vinnerne var Fresnillo, som klatret 22p til 578p, St James’s Place, steg 12,8p til 441p, Antofagasta, hoppet 54p til 2,269p, Croda, avanserte 103p til 4,700p, og Halma, økende 4,700p og 25p.

På baksiden inkluderte de største taperne på FTSE 100 BAE Systems, falt 60,5p til 1277p, Rolls-Royce (LONDON: RR), nedgang 16,9p til 412,2p, Standard Chartered, fall 26,2p til 672,8p, Melrose. Industries, som går ned 21,4p til 649,4p, og Beazley, som faller 21p til 654,5p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-dip-despite-surge-in-gold-prices-that-bolstered-mining-stocks/