Home » News » Wells Fargo-aksjer hopper 3 % ettersom banken topper forventningene til tross for økte utlånstapsreserver

Wells Fargo-aksjer hopper 3 % ettersom banken topper forventningene til tross for økte utlånstapsreserver

Wells Fargo & Co (NYSE: WFC) sa fredag at de fortsatt opplever historisk lave låneforsinkelser, men de tok en beslutning om å bygge opp reserver etter hvert som økonomien bremser, og kuttet inn i overskuddet i tredje kvartal.

Wells Fargo-aksjen steg mer enn 3 %, da resultatene overgikk forventningene.

Slik gjorde banken det sammenlignet med Refinitiv-anslag:

  • Resultat per aksje: $1,30 justert vs. $1,09 forventet
  • Inntekter: 19,51 milliarder dollar mot forventet 18,78 milliarder dollar

I kvartalet som ble avsluttet 30. september falt nettoinntekten mer enn 30 % til 3,53 milliarder dollar, eller 85 cent per aksje, fra 5,12 milliarder dollar, eller 1,17 dollar per aksje, i samme kvartal for ett år siden.

Etter justeringer tjente Wells 1,30 dollar per aksje, noe som topper analytikeres anslag.

Selskapets resultater ble betydelig skadet av driftstap på 2 milliarder dollar, eller 45 cent per aksje, relatert til rettssaker, kundesanering og regulatoriske forhold, sa selskapet i en uttalelse.

Wells opererer under en rekke samtykkeordrer knyttet til skandalen med falske kontoer i 2016, inkludert en fra Fed som begrenser aktivaveksten.

I den siste perioden satte banken av 784 millioner dollar til kredittap etter å ha redusert sine avsetninger med 1,4 milliarder dollar for ett år siden. Avsetningen inkluderte en økning på 385 millioner dollar i godtgjørelsen for kredittap som reflekterte lånevekst og et mindre gunstig økonomisk miljø, sa banken.

“Wells Fargo er godt posisjonert ettersom vi vil fortsette å dra nytte av høyere priser og pågående disiplinert utgiftsstyring,” sa administrerende direktør Charlie Scharf i en uttalelse. “Både forbruker- og bedriftskunder er fortsatt i en sterk finansiell tilstand, og vi fortsetter å se historisk lave forfall og høye betalingsrater på tvers av våre porteføljer.”

Som den mest boliglånsavhengige av de seks største amerikanske bankene, møtte Wells Fargo press ettersom salgs- og refinansieringsaktiviteten har falt kraftig ettersom gjennomsnittsrenten for et 30-års boliglån har klatret til et 20-års høyeste nivå nær 7%.

Wells Fargo sa at inntektene fra boliglån falt med 52 % i tredje kvartal ettersom tempoet i opprinnelsen av boliglån avtok. Opprinnelsen til boliglån var ned 59 % fra samme periode i fjor til 21,5 milliarder dollar.

Det er en av virkningene av Federal Reserves kampanje for å bekjempe inflasjonen ved å øke renten aggressivt. Wells Fargo, med sitt fokus på detaljhandel og kommersiell bankvirksomhet, var allment forventet å være en av de store mottakerne av høyere priser.

Netto renteinntekter økte med 36 %, hovedsakelig på grunn av virkningen av høyere renter og høyere lånesaldo, sa banken.

Wells’ bedre enn forventet inntekt ble støttet av et hopp på 28 % i bankvirksomhet på grunn av sterkere resultater for finansforvaltningen. Inntekter fra næringseiendom økte med 29 %, noe som gjenspeiler høyere lånesaldo og virkningen av høyere renter, sa banken.

Bekymringene for at Fed utilsiktet ville vippe økonomien inn i resesjon har vokst i år, og veier tungt på aksjene til bankene. Det er fordi flere låntakere ville misligholde lån, fra kredittkort til boliglån til kommersielle kredittlinjer, i en lavkonjunktur.

Aksjene i Wells er ned rundt 12 prosent i år, og har det bedre enn S&P 500.

Les hele resultatmeldingen.