Home » News » WWE-aksjen når 52-ukers høyde, trosser markedstrender, i kjølvannet av McMahon-skandalen

WWE-aksjen når 52-ukers høyde, trosser markedstrender, i kjølvannet av McMahon-skandalen

World Wrestling Entertainment, Inc. (NYSE: WWE) trosser bredere markedstrender i år.

Selskapets aksje er opp mer enn 50 % i 2022, og nådde en 52-ukers høyeste mandag, og handlet på nivåer den ikke har sett siden sommeren 2019. S&P 500, til sammenligning, er ned mer enn 20 % i år.

Aksjens sterke resultater i år skjedde da WWEs virksomhet innen livebryting kom tilbake etter måneder med Covid-restriksjoner, og selskapet ble i økende grad gjenstand for salgssamtaler. Aksjen fortsatte å gjøre det bra etter at WWEs mangeårige leder og største aksjonær, Vince McMahon, trakk seg fra selskapet i løpet av sommeren i en sky av skandale.

Aksjene i WWE var faktisk flate mandag etter å ha nådd $76,90. Selskapets markedsverdi er mer enn 5,6 milliarder dollar.

Bransjeinnsidere tror WWE kan være et oppkjøpsmål. En avtale kan komme før selskapets neste fornyelse av amerikanske TV-rettigheter – sannsynligvis annonsert i midten av 2023. WWEs nåværende amerikanske streamingavtale med NBCUniversal’s Peacock utløper i 2026.

Analytiker John Healy fra Northcoast Research, som dekker WWE, ser aksjens suksess som et sammenløp av vellykkede ratinger, kommende medieavtalemuligheter og spekulasjonene om et mulig oppkjøp.

“Denne spekulasjonene har pågått i lang tid, og jeg tror alltid vil være rundt dette selskapet gitt den unike eiendelen det er og eierstrukturen,” sa Healy til CNBC mandag.

Han bemerket også at WWE er relativt isolert fra forbrukertrender, og sa at “to tredjedeler av inntektene kommer fra fastlåste forhold” med medieselskaper. Gitt et svært mettet mediemarked, forventer Healy høye bud på rettighetene til «Raw» og «Smackdown», som skal reforhandles i løpet av det kommende året.

WWE har også måttet håndtere McMahons kontroverser. Han trakk seg i juli etter at det ble avslørt at han hadde betalt nesten 20 millioner dollar i tidligere uregistrerte utgifter.

Av disse betalingene gikk nesten 15 millioner dollar til å avgjøre anklager om seksuell mishandling fra fire kvinner mot McMahon i løpet av de siste 16 årene, og 5 millioner dollar gikk til Donald Trumps stiftelse fra donasjoner gjort i 2007 og 2009.

WWE har antydet at utbetalinger av stille penger til påståtte ofre, som allerede er gjenstand for en pågående uavhengig gjennomgang overvåket av selskapets styre, er under etterforskning av andre enheter.

Likevel ble WWE i familien. Stephanie McMahon, McMahons datter, tok over som styreleder og co-CEO sammen med Nick Khan, selskapets tidligere president. Stephanies ektemann og mangeårige bryter Paul “Triple H” Levesque har tatt over som selskapets øverste kreative leder, rollen den eldste McMahon hadde før han gikk av med pensjon.

Vince McMahon, 77, er fortsatt den største interessenten i selskapet, med rundt 32 % av aksjene.