Home » Ordliste » Gjennomsnittlig Ned

Gjennomsnittlig Ned

Hvis en trader kjøper ytterligere andeler av en verdifallende eiendel som de tidligere har kjøpt til en høyere pris, betyr det at de går ned i gjennomsnitt.

Ved å kjøpe flere beløp av samme aksje til en rabattpris, senker kjøperen gjennomsnittsprisen de betalte for den aksjen i porteføljen sin, derav navnet. For eksempel, hvis en investor kjøper 1000 aksjer av en aksje til startkurs, og kjøper ytterligere 1000 aksjer etter at prisen har falt, faller gjennomsnittsprisen for alle 2000 aksjer.

Denne strategien ligner den populære dollar-kostnadsaveraging-strategien (DAC), som innebærer å investere i samme aksje med lignende intervaller, uavhengig av om prisen på den aksjen har steget eller falt i mellomtiden.

Akkurat som med enhver annen strategi, er det fordeler og ulemper ved å gå ned i gjennomsnitt, samt perioder hvor det er bedre å bruke strategien og når den bør unngås.

For å gi et annet eksempel, hvis prisen på aksjer stiger etter at investoren har gått ned i gjennomsnitt, betyr det at de ville ha lykkes med strategien og tjent. På den annen side, hvis prisen fortsetter å synke etter gjennomsnittet ned, ville investoren ha hevet innsatsen på en tapende investering.

Gå tilbake til hele ordlisten vår.