Home » Ordliste » Pressmiddel

Pressmiddel

Utnyttelse lar tradere øke eksponeringen mot markedet. I stedet for å betale full pris, lar gearing investorer betale mindre enn full pris, men likevel ta en større posisjon i eiendelen.

Derfor er innflytelse faktisk en investeringsstrategi basert på handel med lånte penger. Forskjellen i pris dekkes av megleren, derfor betaler tradere kun en prosentandel (som avhenger av størrelsen på den valgte innflytelsen) av full pris.

Selv om innflytelse kommer med visse fordeler, som den høyere eksponeringen mot markedet, har den også en større risiko for investoren. Dette er fordi investoren multipliserer den potensielle avkastningen fra en viss handel, men også multipliserer den potensielle nedsiderisikoen.

Tenk deg for eksempel scenariet der handler ønsker å kjøpe 10 aksjer i Apple til $100 hver. Uten å bruke innflytelse, vil investoren bli pålagt å betale $1000 for å dekke denne transaksjonen. Enhver stigning på 10% høyere eller lavere i Apple-aksjer vil resultere i en gevinst/tap på 10% for investoren.

På den annen side, ved å bruke 10x innflytelse, vil investoren bli pålagt å betale $100 for å åpne den samme posisjonen. Hvis en enkelt Apple-aksje går opp med 10%, vil investoren tjene $100 ved å investere bare $100. Trader er imidlertid også satt til å tape $100 - hele innskuddet i dette tilfellet - hvis aksjene gikk ned med 10%.

Gå tilbake til hele ordlisten vår.