Home » News » Aksjer ender litt lavere ettersom fokus skifter til data

Aksjer ender litt lavere ettersom fokus skifter til data

News Team

Dow endte marginalt lavere, S&P 500 endte ned nesten fire tidels prosent, mens Nasdaq endte brøkdel ned.

Investorer har rettet oppmerksomheten mot utgivelsen av viktige inflasjonsdata som kommer ut torsdag, kjent som prisindeksen for personlige forbruksutgifter.

En avlesning for januar som viser at prispresset ikke avkjøles raskt nok, kan ytterligere presse tilbake forventningene om et rentekutt i Fed, sier Carol Schleif, investeringssjef ved BMO Family Office.

“De siste økonomiske dataene bekrefter definitivt at Fed ikke kommer til å ønske å kutte så snart som i mars. Du så KPI og PPI komme inn varmere enn forventet forrige uke, og vi får PCE denne uken, som er Feds foretrukne inflasjonsmåler, og forventningene er at den vil vise litt varme også. Og slik at den mest sannsynlig kommer til å holde Fed på vent i det minste til sent på våren, eller tidlig på sommeren. Det har vært noen samtaler nylig om at Fed kanskje ikke er det ferdig med å øke. Vi tror de er det. Vi tror definitivt at Fed kan holde seg på vent en stund til. Og vi hadde forventet tre, kanskje fire kutt i år. Men det vil være ganske dataavhengig, spesielt i neste par uker.”

I AI-relaterte aksjenyheter falt aksjene til Alphabet (NASDAQ: GOOG) 4,5 % etter at Google-forelderen annonserte planer om å relansere AI-verktøyet i løpet av de neste ukene. Den ble satt på pause i forrige uke etter unøyaktigheter i noen historiske skildringer.

Andre initiativtakere inkluderte Warren Buffetts Berkshire Hathaway (LONDON: BRK), som falt 2 % etter at den amerikanske regjeringen advarte om et søksmål mot kraftselskapet PacifiCorp.

Og aksjene til Domino’s Pizza steg nesten 6 % etter at selskapet slo Wall Street-forventningene for kvartalsvis salg i samme butikk.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-end-slightly-lower-as-focus-shifts-to-data/