Home » News » Buffetts Berkshire Hathaway stiger førmarkedet etter at konsernet har rekordinntekter

Buffetts Berkshire Hathaway stiger førmarkedet etter at konsernet har rekordinntekter

News Team

Aksjer i Berkshire Hathaway (LONDON: BRK) steg i førmarkedshandelen i USA mandag etter at Warren Buffetts investeringsgigant hadde rekordinntekter i 2023.

Omaha, Nebraska-baserte Berkshire rapporterte et rekordhøyt driftsresultat på 37,4 milliarder dollar i 2023, delvis styrket av et hopp på 28 % i fjerde kvartals inntekt til 8,48 milliarder dollar.

Gevinstene var solid avkastning fra det Berkshire-eide bilforsikringsselskapet, der netto garantiinntekter for hele året kom på 5,43 milliarder dollar. Forhøyede lånekostnader bidro også til å generere 6,1 milliarder dollar i renteinntekter i selskapets forsikringsavdeling, over 5,5 milliarder dollar det hentet inn fra aksjeutbytte.

I fjerde kvartal var Berkshire, hvis beslutninger ofte overvåkes nøye av investorer, en nettoselger av aksjer da Buffett slet med å finne attraktive priser. Berkshires kontantbunke svulmet til rekordhøye 167,6 milliarder dollar.

Den 93 år gamle Buffett flyttet i mellomtiden for å forsikre investorer om at Berkshire er “bygget for å vare” gjennom selv de verste økonomiske katastrofene. Han la til at Greg Abel, Berkshires viseformann og utpekte etterfølger, var “på alle måter klar til å være administrerende direktør i Berkshire i morgen.”

Men i sitt nøye overvåkede årlige aksjonærbrev som ble utgitt i helgen, bemerket Buffett at Berkshires aksjekurs sannsynligvis ikke vil se noen “oppsiktsvekkende” prestasjoner på grunn av den allerede enorme størrelsen. Han sa at bare en håndfull firmaer er i stand til å “flytte nålen” i Berkshire, “og de har blitt uendelig plukket over av oss og andre.”

Buffett tok seg også tid til å hedre sin mangeårige kollega Charlie Munger, som gikk bort i november i en alder av 99. Buffett kalte ham «arkitekten» i Berkshire.

Source: https://buystocks.co.uk/news/buffetts-berkshire-hathaway-rises-premarket-after-group-posts-record-income/