Home » News » AMD-aksjen stuper når den innrømmer at etterspørselen etter PC-er ikke er så høy som den en gang var

AMD-aksjen stuper når den innrømmer at etterspørselen etter PC-er ikke er så høy som den en gang var

Spill fortsetter imidlertid å tjene penger for selskapet.

Advanced Micro Devices, Inc. (NASDAQ: AMD) har gitt ut en foreløpig resultatrapport for tredje kvartal, og Wall Street er ikke fornøyd. Selskapet rapporterte en kvartalsvis omsetning på 5,6 milliarder dollar, som er godt under det tidligere anslaget på 6,7 milliarder dollar. Ved børsslutt 7. oktober var aksjene i selskapet ned nesten 14 %. Brutal.

AMD tilskriver nedgangen det svake PC-markedet og større varelager enn forventet. AMDs klientvirksomhet opplevde en enorm nedgang på 53 % i inntekter fra forrige kvartal alene! Det må gjøre vondt.

De samme faktorene førte til at Intel og NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) har gitt dårligere inntekter enn forventet de siste ukene og månedene. Nedturen i PC-markedet er spesielt skurrende, men kanskje ikke helt så ille som den ser ut til å være, etter det pandemi-relaterte arbeidet hjemmefra salg boom.

Økonomiske bekymringer fortsetter også å veie tungt. Skjønnsmessige utgifter faller bort ettersom de økonomiske forholdene forverres. I spillsegmentet ville salget helt sikkert ha avtatt ettersom forbrukerne ventet på lanseringen av AMDs Ryzen 7000-serie CPUer, med nye Radeon-grafikkort som kommer senere i år.

Faktisk er AMDs spillvirksomhet fortsatt et sterkt punkt. Det er fortsatt opp 14 % fra år til år. Man kan anta at 14% ble kraftig styrket i løpet av den tidlige delen av året, ettersom gruvearbeidere i kryptovaluta kjøpte opp hver GPU de kunne få tak i.

I følge undersøkelser fra IDC og Gartner var det i andre kvartal en av de største nedgangene i PC-salg på mange år. Likevel, ifølge IDC, er det globale salget på 71,3 millioner PC-forsendelser ikke langt under pre-pandeminivået på 74,3 millioner. Det skal bli interessant å se resultater for tredje kvartal. Nok en nedgang vil være en grunn til bekymring, og forventningene er lave etter en rekke dårlige halvlederinntjeningsrapporter.

AMDs resultater for fjerde kvartal vil inkludere salg av Ryzen 7000 CPU og en drypp med RDNA 3-grafikkort. Vil de være nok til å gi AMD et løft? Relativt lavt volum tilsier ikke, men hvis den globale økonomien begynner å komme seg, vil spillere komme tilbake med penger i hånden. AMD, Intel og Nvidia vil håpe at det skal være tilfelle.