Home » News » Buffetts Berkshire Hathaway oppnår markedsverdi på 1 billion dollar, det første amerikanske selskapet utenfor teknologien som gjør det

Buffetts Berkshire Hathaway oppnår markedsverdi på 1 billion dollar, det første amerikanske selskapet utenfor teknologien som gjør det

Warren Buffetts Berkshire Hathaway nådde en markedsverdi på 1 billion dollar på onsdag, det første ikke-teknologiselskapet i USA som scoret den ettertraktede milepælen.

Aksjene i det Omaha, Nebraska-baserte konglomeratet har steget mer enn 28 % i 2024, langt over S&P 500s 18 % gevinst. Terskelen på 1 billion dollar ble passert bare to dager før «Oracle of Omaha» fyller 94 år.

Aksjene steg med mer enn 1 % og nådde en topp på 699 699 dollar på onsdag, noe som gjorde at den nådde toppen av 1 billion dollar per faktasett.

I motsetning til de seks andre selskapene i trillion-dollar-klubben (Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon og Meta), er Berkshire kjent for sitt fokus på gammel økonomi som eier av BNSF Railway, Geico Insurance og Dairy Queen. (Selv om den betydelige Apple-posisjonen har bidratt til å drive de siste gevinstene.)

Milepælen på 1 billion dollar “er et bevis på firmaets finansielle styrke og franchiseverdi,” sa Cathy Seifert, Berkshire-analytiker ved CFRA Research. “Dette er viktig i en tid da Berkshire representerer et av de få gjenværende konglomeratene som eksisterer i dag.”

Buffett tok kontroll over Berkshire,   en slitende tekstilvirksomhet, på 1960-tallet og forvandlet selskapet til et viltvoksende imperium som omfatter forsikring, jernbane, detaljhandel og energi med en uovertruffen balanse og kontantfestning.

Buffett har vært i en defensiv modus på det siste, og dumpet en enorm mengde aksjer, inkludert halvparten av Apple-andelen hans, mens han hevet Berkshires pengebunke til rekordhøye 277 milliarder dollar i slutten av juni.

Mens Buffett berømt aldri tider markedet og råder andre til å ikke prøve det heller, fungerte disse nylige grepene som en vekker til noen av hans følgere på Wall Street, som tror han så noen ting han ikke likte med økonomien og markedet verdivurdering.

Berkshire investerer mesteparten av kontantene sine i kortsiktige statskasseveksler, og beholdningen i slike verdipapirer – verdsatt til 234,6 milliarder dollar ved slutten av andre kvartal – har overskredet beløpet den amerikanske sentralbanken eier.

Så det er vanskelig å bedømme hvorfor investorer belønner Berkshire med kronen på 1 billion dollar i dag, om det er et veddemål på den amerikanske økonomien og Buffetts vidstrakte gruppe av virksomheter som er klar til å dra nytte av hvis den fortsetter å tulle med, eller om de ser på Berkshire som en kontant festning som vil generere jevn inntekt i møte med et usikkert makromiljø.

Konglomeratet startet også en salgsrunde av Bank of America -aksjer i midten av juli, og dumpet bankaksjen for mer enn 5 milliarder dollar. Buffett kjøpte BofAs foretrukne aksjer og warranter i 2011 i kjølvannet av finanskrisen, og styrket tilliten til den vanskelige långiveren som sliter med tap knyttet til subprime-lån.

Sterk inntjening

Etter Berkshires siste sterke resultat for andre kvartal, økte UBS-analytiker Brian Meredith sine 2024- og 2025-inntektsestimater på grunn av to faktorer: høyere investeringsinntekter og høyere forsikringsresultater i forsikringsgruppen inkludert Geico. Forsikringsaksjer har gått i stykker i år ettersom gruppen fortsetter å øke prisene som kommer ut av pandemien.

Meredith ser at Berkshires markedsverdi stiger langt over 1 billion dollar, og øker hans 12-måneders kursmål til 759 000 dollar for A-aksjene, nesten 9% høyere enn onsdagens nivå.

“Vi fortsetter å tro at BRKs aksjer er et attraktivt spill i et usikkert makromiljø,” skrev han i notatet tidligere denne måneden.

Høy prislapp

Berkshires originale A-aksjer har en av de høyeste prislappene på Wall Street. I dag selger hver enkelt for 68 % mer enn medianprisen på en bolig i USA

Source: https://buystocks.co.uk/news/buffetts-berkshire-hathaway-hits-1-trillion-market-value-first-u-s-company-outside-of-tech-to-do-so/