Home » News » Futures klatre på Fed rate-pause håp; investorer venter på Arm-debut

Futures klatre på Fed rate-pause håp; investorer venter på Arm-debut

News Team

Wall Street-futures steg torsdag over forventningene at Federal Reserve kunne stoppe renteøkningene i september, mens investorene ventet på Arm Holdings’ aksjemarkedsdebut etter at børsnoteringen viste seg å være den største siden 2021.

Aksjer i Arm Holdings vil få sin etterlengtede debut på Nasdaq etter at brikkedesigneren fikk en verdi på 54,5 milliarder dollar i sitt tilbud, priset til 51 dollar per aksje, onsdag.

Chipmakere inkludert Nvidia (NASDAQ: NVDA), Micron Technology (NASDAQ:MU) og Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) la til mellom 0,7 % og 1,2 % før klokken.

Både Nasdaq og S&P 500 steg onsdag etter data som viste at den årlige økningen i kjernekonsumprisene, unntatt volatile varer som mat og energi, var den minste på nesten to år.

Økende oljepriser kan imidlertid holde inflasjonen på høye nivåer, sa analytikere. Høyere bensinpriser presset den overordnede inflasjonen til en 14-måneders høy, mens den faste veksten i prisene på tjenester holdt liv i utsiktene til en økning i november.

“Fed kan holde fast på energiprisene som en grunn til å slå an en relativt haukisk tone på neste ukes FOMC-møte, da den ser ut til å sikre at de finansielle forholdene forblir relativt stramme for å fortsette å gjøre fremskritt med kjerneinflasjonen,” sa Emin Hajiyev, seniorøkonom i Insight Investering.

“Vi er på eller veldig nær toppen av tursyklusen, men ser en ekstra renteøkning til årsslutt som en mulighet.”

Traders ser en 97% sjanse for at Fed holder renten i september og en nær 60% sannsynlighet for en novemberpause, ifølge CME FedWatch Tool.

Citigroup (NYSE:C) forventer også at Fed vil heve renten med 25 basispunkter i november, sammenlignet med forrige prognose om en økning i september.

Alle øyne vil være rettet mot produsentprisdata og detaljsalg for august og ukentlige arbeidsløshetskrav klokken 8:30 ET for ytterligere ledetråder om banen for amerikanske renter foran Federal Reserves politiske møte neste uke.

Store vekstaksjer, inkludert Apple (NASDAQ: AAPL), Google (NASDAQ: GOOGL), Microsoft (NASDAQ: MSFT) og Amazon.com (NASDAQ: AMZN) gikk opp mellom 0,4 % og 0,7 %, med det toårige amerikanske statskassen yield, som best reflekterer kortsiktige renteforventninger, som handles under 5 %-grensen.

I mellomtiden forventer investorer i stor grad en ny renteheving fra den europeiske sentralbanken senere på dagen, noe som vil ta rentene til rekordhøye, midt i klissete inflasjon og en forverret økonomi.

Klokken 7:02 ET var Dow e-minier opp 109 poeng, eller 0,32 %, S&P 500 e-minier var opp 19,5 poeng, eller 0,43 %, og Nasdaq 100 e-minier var opp 71,5 poeng, eller 0,46 %.

Blant individuelle aksjebevegelser falt Vital Energy 8,5 % førmarked etter at de signerte avtaler verdt rundt 1,17 milliarder dollar for å utvide arealet i Perm-bassenget.

HP (NYSE:HPQ) falt 1,5 % etter at Warren Buffetts Berkshire Hathaway (LONDON: BRK) solgte rundt 5,5 millioner aksjer i selskapet.

Visa (NYSE:V) falt 2,0 % etter at betalingsbehandlingsgiganten sa at de var i dialog med klasse B-aksjonærer om et forslag om å konvertere aksjene deres til klasse C eller klasse A.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-climb-on-fed-rate-pause-hopes-investors-await-arm-debut/