Home » News » Megacaps øker futures ettersom Wall Street holder seg oppegående foran data og inntekter.

Megacaps øker futures ettersom Wall Street holder seg oppegående foran data og inntekter.

News Team

S&P 500- og Nasdaq-futures steg i et rekordstort Wall Street-rally onsdag, på grunn av fortsatt styrke i tungt vektede aksjer, med Federal Reserve-leder Jerome Powells kommentarer og viktige inflasjonsutskrifter satt til å gi mer retning denne uken.

AI-brikkefavoritten Nvidia (NVDA) klatret 1,1 % i førmarkedshandel, etter å ha nådd et nesten tre ukers høydepunkt i forrige økt.

Andre brikkeaksjer, inkludert Arm Holdings og Micron Technology, steg rundt 1 % hver, med amerikanske børsnoterte aksjer i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, verdens største kontraktsbrikkeprodusent, som steg 2 % etter inntektene i andre kvartal slo anslag.

Alle de såkalte “Magnificent Seven”-aksjene ble handlet høyere, med amerikanske statsrenter fallende. Metaplattformer (META), Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) og Microsoft (MSFT) var opp rundt 0,4 % hver.

Tesla (TSLA) økte også med 0,5 % etter at HSBC økte kursmålet på elbilprodusentens aksje, som tok sin lengste seiersrekke på 10 økter i år på tirsdag.

Gruppen på syv aksjer har vært hovedkraften bak Wall Streets bannerrally i år, mens det bredere markedet har ligget etter, noe som har ført til at noen markedsovervåkere stiller spørsmål ved bærekraften av aksjegevinster og krever større diversifisering.

Referanseindeksen S&P 500 stengte på et rekordhøyt nivå for den femte strake økten på tirsdag, mens teknologitunge Nasdaq noterte sin sjette rekordhøye etter at håpet om et rentekutt i september fikk et løft fra Jerome Powell, som sa. USA var “ikke lenger en overopphetet økonomi”.

Men som forventet avsto Powell fra å forplikte seg til en tidslinje for rentekutt i sitt vitnesbyrd til kongressen. Han er beregnet til å møte for House Financial Services Committee klokken 10 ET for ytterligere avhør fra lovgivere.

“Vi tror Powell er fornøyd med å holde markedene relativt stille på dette stadiet ettersom noen data begynner å gå i riktig retning, vi leste en fortsatt beskjeden dueaktig skjevhet i Powells vitnesbyrd, da han stadig la vekt på risikoen for unødig svekkelse av aktivitet og sysselsetting,” sa analytikere ved ING i et notat.

Veddemål på et rentekutt på 25 basispunkter innen september har ligget rundt 70 % den siste uken, opp fra 45 % for en måned siden, ifølge CMEs FedWatch. Kommentarer fra Fed-tjenestemenn Austan Goolsbee, Michelle Bowman og Lisa Cook forventes også utover dagen.

Oppmerksomheten vil nå skifte til amerikanske inflasjonsdata denne uken, med konsumprisindeksen på torsdag og produsentprisindeksrapporten på fredag.

Resultatsesongen for andre kvartal, som starter denne uken med store banker som skal rapporteres på fredag, vil være en nøkkeltest for om høytflyvende megacaps kan rettferdiggjøre dyre verdivurderinger og fortsette sine sterke løp.

Klokken 07:26 ET var Dow e-minier ned 4 poeng, eller 0,01 %, S&P 500 e-minier var opp 8 poeng, eller 0,14 %, og Nasdaq 100 e-minier var opp 55,25 poeng, eller 0,27 %.

Produsenten av gensekvenseringsutstyr Illumina hoppet med 3,7 % på planene om å anskaffe privateide Fluent BioSciences.

Goodyear Tire & Rubber Company økte 2 % etter en rapport om at japanske Yokohama Rubber var i samtaler om å kjøpe terrengdekkvirksomheten for minst 1 milliard dollar.

Source: https://buystocks.co.uk/news/megacaps-boost-futures-as-wall-street-stays-upbeat-ahead-of-data-earnings/