Home » News » S&P 500 stiger ettersom AI-optimismen løfter brikkelagrene

S&P 500 stiger ettersom AI-optimismen løfter brikkelagrene

News Team

Amerikanske aksjer steg torsdag, da AI-optimisme drev Nvidia og andre brikkeaksjer opp, mens tvil om rentekutt begrenset gevinsten.

USA-noterte aksjer i Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) steg 8 % etter at verdens største kontraktsbaserte halvlederprodusent anslått inntektsvekst i 2024 på mer enn 20 % på en blomstrende etterspørsel etter high-end brikker brukt i kunstig intelligens-applikasjoner.

Tungvektsbrikkeprodusenten Nvidia var opp 1,4 % etter å ha nådd en intradag-rekord, og det var det mest omsatte selskapet på Wall Street, med aksjer til en verdi av rundt 21 milliarder dollar byttet ut midt på ettermiddagen.

Broadcom (NASDAQ: AVGO), Qualcomm (NASDAQ: QCOM) og Marvell Technology steg hver over 3 %. Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD) nådde rekordhøye før de ga opp noen gevinster for å handle opp 0,6 %.

Philadelphia SE-halvlederindeksen steg 2,6 %, og nærmet seg rekorden i desember 2023.

Meta Platforms klatret 1,4 %, mens Apple (NASDAQ: AAPL) hoppet 3,1 % etter at BofA Global Research oppgraderte iPhone-produsentens aksjer til å «kjøpe» fra «nøytrale».

S&P 500 informasjonsteknologiindeksen hoppet så mye som 2 % til rekordhøye. Den var sist opp 1,6 prosent.

Data viste at antallet amerikanere som sendte inn nye krav om arbeidsledighetstrygd, falt forrige uke til et lavpunkt i slutten av 2022, noe som tyder på solid jobbvekst i januar.

Jake Dollarhide, administrerende direktør i Longbow Asset Management, sa at han nylig har vært mer konservativ med kundens penger ettersom investorer blir mindre sikre på at Federal Reserve vil begynne å kutte renten i mars.

S&P 500 tapte terreng tirsdag og onsdag etter sterke detaljsalgsdata for desember og etter at politikere snakket ned forventningene om en tidlig start på rentekutt.

“Folk begynner å si: ‘Hei, vi har antatt at Fed skal begynne å kutte i mars, men vil de gjøre det, og hvordan ser det ut hvis de ikke gjør det?'” sa Dollarhide.

Traders ser nå en sjanse på 56 % for et rentekutt på 25 basispunkter i mars, sammenlignet med en sjanse på over 80 % for en måned siden, ifølge CME Groups (NASDAQ: CME) FedWatch Tool.

Rentefølsomme sektorer falt, med S&P 500 eiendomsindeksen og verktøyindeksen ned henholdsvis 1 % og 1,3 %.

Atlanta Federal Reserve-president Raphael Bostic sa at han var åpen for å redusere rentene raskere enn han hadde forventet hvis det er “overbevisende” bevis i de kommende månedene for at inflasjonen faller raskere enn han forventet. Bostic hadde tidligere sagt at han forventet at det ville være hensiktsmessig å kutte renten i andre halvdel av 2024.

S&P 500 helseindeksen falt 0,5 %, til et lavpunkt på over to uker, trukket ned av et 10 % fall i Humana (NYSE: HUM) etter at helseforsikringsselskapet spådde medisinske kostnader i fjerde kvartal til å være høyere enn tidligere forventet.

Peer UnitedHealth (NYSE: UNH) tapte 2,5 %, og veide på den blå-chip Dow.

S&P 500 var opp 0,45 % til 4 760,60 poeng.

Nasdaq steg 0,90 % til 14 989,47 poeng, mens Dow Jones Industrial Average steg 0,11 % til 37 309,34 poeng.

KeyCorp (NYSE: KEY) falt nesten 6% etter at långiveren la ned et resultat i fjerde kvartal, mens Birkenstock (NYSE: BIRK) sank nesten 9% etter å ha gått glipp av kvartalsresultatforventninger.

Spirit Airlines falt 24 % etter at Citigroup nedgraderte aksjen til å «selge» fra «nøytral».

Avanserende emisjoner var flere enn fallende i S&P 500 med et forhold på 1,1 til en.

S&P 500 postet 23 nye høyder og 7 nye nedturer; Nasdaq registrerte 51 nye høyder og 154 nye nedturer.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sp-500-climbs-as-ai-optimism-lifts-chip-stocks/