Home » News » Wall St-gevinster i oppkjøringen til Nvidias resultater med høy innsats

Wall St-gevinster i oppkjøringen til Nvidias resultater med høy innsats

News Team

Stigende spill på at Nvidias inntektsmål vil overgå Wall Street-estimatene presset brikkedesignerens aksje til rekordhøye på tirsdag. Men analytikere frykter like mye et større salg dersom selskapet ikke klarer å matche investorenes forventninger.

Aksjene til Nvidia (NASDAQ: NVDA) steg 2,1 %. Selskapet forventes å rapportere kvartalsresultater etter at markedene stenger onsdag.

En utblåsningsprognose fra selskapet forrige kvartal har vært en av de største katalysatorene for S&P 500s 15% gevinst så langt i år.

“Mange investorer har en forventning om at du ikke gir den slags veiledning og kommentarer med mindre du er ganske sikker på at du absolutt kommer til å blåse bort tallet i det påfølgende kvartalet,” sa Matt Stucky, senior porteføljeforvalter av aksjer i Northwestern Mutual Wealth Management Company.

Aksjer i noen andre store vekstaksjer kom tilbake fra fall i de første ukene av august da tegn på styrke i den amerikanske økonomien hadde skapt bekymringer om at Federal Reserve kunne holde rentene høyere lenger. Alphabet og Meta Platforms var opp henholdsvis 2,8 % og 3,1 %, mens Netflix klatret 5,4 % etter at data viste at registreringene i USA fortsatt var høye.

Tiltakene løftet S&P 500 kommunikasjonstjenester-indeksen opp 2,3 %.

Aksjer fikk et ytterligere løft da renten på den 10-årige amerikanske statsobligasjonen trakk seg tilbake fra nesten 16-års høyder etter at svake data for forretningsaktivitet fra USA og eurosonen antydet global desinflasjon.

Dataene kom i forkant av den amerikanske sentralbankens sentralbanksjef Jerome Powells kommentarer fredag som vil bli analysert for flere ledetråder om sentralbankens rentebane.

Traders innsats på en renteøkningspause av Fed neste måned var på 88,5 %, ifølge CME Groups FedWatch-verktøy.

Amerikanske aksjer vil oppnå kun marginale oppganger mellom nå og slutten av året, ifølge strateger i en Reuters-måling, med S&P 500-prognosen til å ende året på 4.496, omtrent 2,2 % over mandagens slutt.

Klokken 11:38 ET var Dow Jones Industrial Average opp 133,05 poeng, eller 0,39 %, til 34 421,88, S&P 500 var opp 38,58 poeng, eller 0,88 %, til 4,426,13, og Nasdaq 19 eller 9.1 opp 5. %, ved 13 705,12.

Sportsforhandlerne Nike (NYSE: NKE) og Under Armour falt henholdsvis 3,8 % og 1,7 %, etter en dårlig resultatprognose fra Foot Locker, hvis aksjer falt 32,9 %.

Aksjene til legemiddelprodusentene Gilead Sciences og Merck & Co steg med henholdsvis 1,2 % og 4,2 %, etter at den sveitsiske rivalen Roche ved et uhell publiserte positive data fra lungekreftmedisin.

Peloton Interactive-aksjen stupte 22,5 % til et rekordlavt nivå etter at treningsutstyrsprodusenten presset tilbake sitt positive kontantstrømmål.

Fremskrittsutstedelser oversteg nedgangene med et forhold på 3,28 til 1 på NYSE og med et forhold på 2,31 til 1 på Nasdaq.

S&P-indeksen registrerte 7 nye 52-ukers høyder og 10 nye bunner, mens Nasdaq registrerte 35 nye topper og 115 nye bunner.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-gains-in-run-up-to-nvidias-high-stakes-results/