Home » Ordliste » Dagshandel

Dagshandel

Dagshandel er en investeringshandelspraksis som innebærer kjøp og salg av verdipapirer innen en enkelt handelsdag. Traders engasjerer seg i dagshandel ved å bruke en blanding av teknikker og strategier for å dra nytte av markedsineffektivitet.

Generelt analyserer daghandlere markedstrendene for å oppdage kortsiktige mønstre eller handelssignaler som kan antyde neste potensielle prisbevegelse. I motsetning til investorer, utfører daghandlere sine trekk raskt og holder nesten aldri eiendeler over natten når markedene er stengt.

I noen tilfeller prøver daytradere å utnytte viktige økonomiske hendelser og selskapsinntektsrapporter til å handle prissvingninger hvis bedriftens inntjening topper eller ikke oppfyller analytikernes forventninger.

Det finnes forskjellige typer dagshandel, inkludert kortsiktig handel der tradere kjøper og holder eiendeler i bare et par minutter eller sekunder, og langsiktig handel der de holder eiendelen gjennom en enkelt handelsdag og selger dem før økten avsluttes.

Dagshandel anses som risikabelt, spesielt for de som er nye innen handel. Flertallet av daytradere har blitt profesjonelt trent og har hatt mye trening før de begynte å handle. Dette er fordi uforsiktige og uerfarne investorer kan tape enorme mengder penger i løpet av sekunder med en enkelt dårlig handel.

Gå tilbake til hele ordlisten vår.